Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли, чому Росія не використовує сучасні ракети "Кинджал"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли, чому Росія не використовує сучасні ракети "Кинджал"

Росія має гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс "Кинджал", проти якого українська ППО безсила. Проте росіяни не використовують цю зброю, в ГУР назвали причину.

4 січня 2023, 13:37 comments1557
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація періодично здійснює масові ракетні удари по Україні і її критичній енергетичній інфраструктурі. Проте майже не застосовує свої сучасні розробки, як ракети "Кинджал", проти яких українська система оборони майже безсила. Відповідь на це питання дав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "РБК-Україна".

У ГУР розповіли, чому Росія не використовує сучасні ракети "Кинджал"

МіГ-31 та гіперзвукова ракета "Кинджал". Фото з відкритих джерел

Російські війська використовують різні засоби для обстрілу України, в хід ідуть ракети Х-101 та "Калібри", старі Х-22 і куплені іранські безпілотники та навіть ракетні комплекси С-300, які в основному використовуються проти повітряних цілей. Проте у цьому списку відсутні сучасні російські ракети "Кинджал". Вадим Скібіцький назвав кілька причин, чому росіяни не використовують свою високоточну зброю.

"Є в них проблема з літаками-носіями – МіГ-31", — говорить представник ГУР та згадує інцидент у Білорусі, коли в одного з літаків загорівся двигун.

Далі Скібіцький називає головну причину, чому російські військові не використовують ракети "Кинджал".

"Кинджалів" у них не так і й багато. Якщо розстріляють і їх, тоді просто не буде чим лякати світ, — наголошує Вадим Скібіцький.

Представник ГУР додає, що свою сучасну зброю вони використовують тільки для залякування та демонстрацій, що у них є така техніка, яку нібито ніхто не зможе збити. Скібіцький каже, що Росія так підтримує напругу проти України та країн Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про ультиматум від капітана HIMARS для російських військових.

Також "Коментарі" писали про три варіанти ведення війни, які залишились у президента Росії Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини