Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Путіна лишилось три варіанти ведення війни з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

У Путіна лишилось три варіанти ведення війни з Україною

Через постійні поразки у війні з Україною у Путіна лишилось три варіанти дій: тотальна війна, відступ та війна на виснаження.

3 січня 2023, 13:25 comments1513
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Майже рік тому Путін почав свою військову операцію, яка мала тривати лише кілька днів. Після кількох великих невдач, російський президент має визначитись зі стратегією на 2023 рік. Про три варіанти, до яких може схилятись Путін повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Welt.

У Путіна лишилось три варіанти ведення війни з Україною

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Після звільнення Херсону в бік Путіна полетіла критика, навіть серед підконтрольної Кремлю громадськості, проте не з закликами миру, а з проханням до нових війн. Попри зміну тактики і постійні масові ракетні удари по Україні, виявилась безсилою, адже не привела до значних успіхів. Тепер у Кремлі є три варіанти для розвитку подій у 2023 році.

Тотальна війна. Так, як російське суспільство проковтнуло санкції і мобілізацію, Путін може піти далі та змінити "спецоперацію" на тотальну війну. Тоді економіка РФ буде повністю переведена на військову, через жорсткіші санкції Путін запровадить масову мобілізацію та почне атакувати поставки західної зброї на території НАТО. Таким чином Путін, зможе й далі продовжувати тотальну пропаганду і про нову "Велику вітчизняну війну". Попри такий варіант, російська армія має великі проблеми в організації та матеріально-технічній базі, а самі росіяни не в захваті від народної війни, коли це напряму їх стосується. Кореспондент Welt Павло Локшин зазначає, що такий варіант є малоймовірним.

Відступ. Постійна підтримка Заходу, відсутність мотивації у російської армії та проблеми на фронті можуть змусити Путіна відступити. Такий крок може бути небезпечним для російського президента, проте за допомогою пропаганди Путін зміг би таку ганьбу спробувати перетворити на успіх.

"Народ ще міг би йому пробачити відхід, можливо, навіть із Криму, але його еліта спецслужб, напевно, ні", — пише кореспондент Welt та додає, що ймовірність відступу з України дуже низька.

Війна на виснаження. Попри санкції, війна триває вже майже рік, а російські ракети та безпілотники продовжують атакувати Україну.

"Путін із задоволенням констатує, що на сьогодні в Україну не поставлено жодного танка "Леопард", – пише Павло Локшин.

Таким чином, Путін очікує, що Захід припинить або вичерпає свої запаси військової техніки, і ймовірно буде не готовий постачати велику кількість сучасного озброєння. Такий сценарій не вимагає від Путіна великих жертв і може бути сприятливим, якщо не буде нових успіхів від українських військ. Кореспондент Welt вважає такий варіант високоймовірним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про аналіз фінського генерала, який назвав напрямок з якого Росія буде атакувати у 2023 році.

Також "Коментарі" писали про американський сигнал для Росії. Дивізія США висадилась та тренується на сході Європи вперше з Другої світової війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини