Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли, чи готова РФ застосувати ядерну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли, чи готова РФ застосувати ядерну зброю

Москва має у своєму розпорядженні засоби для завдавання ядерного удару

27 серпня 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

РФ продовжує проводити навчання з розгортання ядерної зброї. Загроза завдання удару залишається. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю газеті РБК-Україна.

У ГУР розповіли, чи готова РФ застосувати ядерну зброю

Ядерний вибух. Фото з відкритих джерел

За його словами, зараз Росія не готова застосовувати ядерну зброю проти України. Але все ж таки російські військові продовжують проводити планові навчання.

"Там постійно проводяться тренування, саме певні, планові тренування щодо розгортання ядерної зброї, переміщення боєзаряду, підготовка носіїв ядерної зброї до застосування", — сказав Скібіцький.

Також він підкреслив, що Москва має у своєму розпорядженні засоби для завдання ядерного удару, а саме — носії ядерних боєзарядів Ту-22, Ту-95, Ту-160, носії системи "Калібр", які знаходяться в Чорному морі.

"Тобто така загроза (ядерного удару – ред.) залишається, і ми це розуміємо", — зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало про те, що ГУР МО опублікувало нове перехоплення телефонної розмови одного з окупантів. Він розповідав своїй дівчині, що часто думає, як пошкодувати себе, щоб повернути додому. Співрозмовниця охоче почала підказувати йому варіанти переломів. Однак окупант не впевнений, що зламавши палець руку або навіть простреливши собі ногу, керівництво все ж таки відправить його додому.

Також портал новин "Коментарі" писав про те, що українські захисники знищили розвідгрупу і не дали прорватися відразу на декількох напрямках. Ворог збільшує засоби радіоелектронної розвідки.

Сайт "Коментарі" повідомляв, що у ГУР пояснили, навіщо окупанти оперативно стягнули на південь війська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини