Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР пояснили, навіщо окупанти оперативно стягнули на південь війська
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР пояснили, навіщо окупанти оперативно стягнули на південь війська

Для Путіна дуже важливими є Запорізька і особливо Херсонська області, бо це забезпечення Криму водою, електроенергією

27 серпня 2022, 12:10 comments1046
Поділіться публікацією:

Москва стягнула війська на південь України, переслідуючи дві цілі. Перша можлива мета – це просування окупантів у глиб України. Друга мета – це спорудження оборонних конструкцій для того, щоб не дати українським військовим окупувати важливі для Путіна регіони півдня країни. Як повідомляє видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скибіцький.

У ГУР пояснили, навіщо окупанти оперативно стягнули на південь війська

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що раніше була загроза настання окупантів на криворізькому та запорізькому напрямках. Також була інформація про те, що противник збирається стати там у глуху оборону, тому що на тому напрямі зафіксовано по дві, а іноді й по три лінії оборони. Споруджено інженерні укріплення, тобто, на півдні російські війська створили або глуху оборону, або добре підготувалися до наступу. Такі дії російської армії зумовлені політичними мотивами. По-перше, Росія готується до так званих "референдуму". По-друге, Путін не зняв завдання окупації всієї території України, і Росія розглядає південь України як плацдарм для подальшого настання та окупації інших регіонів країни.

Скибицький наголосив, що для Кремля особливу важливість має Запорізька, а ще більше Херсонська область, бо це ключ до того, щоб подавати до Криму воду та електроенергію. Ну, і ніхто ж не повинен забувати, що це шлях суходолом з Росії до Криму. Тому противник готується до будь-яких дій аби не допустити українських захисників на окуповані території.

Читайте також на порталі "Коментарі" – наслідки нічного обстрілу центру Харкова (ФОТО).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини