Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР назвали ключову мету нічної атаки дронів РФ по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали ключову мету нічної атаки дронів РФ по Україні

Ворог намагається виснажити та розвідати українську ППО

31 липня 2024, 16:26
Поділіться публікацією:

Під час масованої атаки "Шахедів" по Україні вночі 31 липня росіяни також запускали значну кількість відволікаючих дронів, щоб виснажити і розвідати українську ППО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

У ГУР назвали ключову мету нічної атаки дронів РФ по Україні

Андрій Юсов. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, чому під час атаки злітали російські бомбардувальники, але ракети не пускали Андрій Юсов зазначив, що насправді нового чогось тут немає. Ворог давно використовує комбіновані удари. Українці вже не раз були свідками і масованих ракетних ударів, і масованих ударів безпілотниками, і одночасно ракет і дронів.

За словами представника української розвідки, це продовження пошуку для ворога більш оптимальних шляхів застосування такої технології та тактики.

"Можна зазначити, що цього разу була значна кількість так званих відволікаючих БПЛА, тобто без вибухової частини. Метою яких є виснаження та вивчення систем ППО. І це теж не нова тактика. Сили оборони відпрацьовують та ефективно протидіють подібним викликам", — наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, російські окупанти використали 89 "Шахедів" та одну ракету під час обстрілу по Україні в ніч проти 31 липня. Ця атака стала наймасовішою за Києвом з початку 2024 року. Основний удар припав по Київській області. У регіоні сталася пожежа.

Зазначається, що на столицю противник відправив десятки дронів із різних напрямків. Це сьома атака міста дронами у липні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський натякнув, що чекає від партнерів після відбитої атаки РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білорусі злякалися російських "Шахедів": навіщо піднімали в небо винищувач.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини