Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР назвали кількість російських солдатів, які воюють на території України
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали кількість російських солдатів, які воюють на території України

Головне управління розвідки озвучило, скільки військовослужбовців РФ в Україні.

11 вересня 2023, 14:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Представник української розвідки Вадим Скібіцький озвучив чисельність російських сил на території України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Інтерфакс-Україна"

У ГУР назвали кількість російських солдатів, які воюють на території України

Російські солдати. Фото з відкритих джерел

Під час щорічного заходу "Ялтинської європейської стратегії" (YES) виступив заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький, який вказав скільки російських солдатів воює в Україні.

"РФ зосередила на наших тимчасово окупованих територіях і на Кримському півострові понад 420 тисяч військовослужбовців", — стверджує Скібіцький.

Однак за словами представника української розвідки у цю чисельність не входять Росгвардія та інші силові структури та підрозділи, які діють на тимчасово окупованих територіях України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Головне управління розвідки провела вдалу спецоперацію. Його спецпідрозділи змогли атакувати та повернути під контроль України об'єкти окуповані Росією від 2015 року. Ними виявились так звані "вишки Бойка". У ГУР розповіли, що під час захоплення об'єкта змогли взяти військові трофеї, зокрема це стосується вертольотних снарядів та радіолокаційну станцію. Крім того, українські спецпризначенці вступили у бій з російським винищувачем та змогли його пошкодити.

Також "Коментарі" писали про успіхи ЗСУ на південному напрямку, де українська армія наближається до ключової точки. Очільник МЗС Дмитро Кулеба вважає, що таким чином українські сили можуть вийти на Токмак, а далі на Мелітополь та адмінкордон з Кримом. Тоді як російські сили обстріляли український символ опору керованими авіаційними боєприпасами в Чорному морі. 

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитрук

11 вересня 2023, 14:41

Скібіцький знайшов привід, щоб мобілізувати разом з медиками-жінками вихователів дитсадків, вчителів, працівників ТЕЦ, АЕС, студентів і всіх інвалідів? А що, починайте.


Новини