Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі розповіли, які плани у росіян, якщо вдасться окупувати весь Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі розповіли, які плани у росіян, якщо вдасться окупувати весь Донбас

Бригадний генерал Олексій Громов розповів, що росіяни планують захопити Донбас і після цього взятися за Запорізьку область

12 січня 2023, 12:07
Поділіться публікацією:

Найближчі місяці російські війська активніше розпочнуть штурм позицій ЗСУ у Донецькій області. Росіяни намагатимуться захопити всю територію Донецької області, а після цього намагатимуться захопити ту частину Запорізької області, яку сьогодні контролює Україна. Як передає видання "Коментарі", про це під час спілкування з журналістами заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

У Генштабі розповіли, які плани у росіян, якщо вдасться окупувати весь Донбас

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Прогнозується, що найближчим часом противник намагатиметься вийти на адміністративні кордони Донецької області, а надалі може активізувати свої дії із захоплення лівобережної частини Запорізької області", – заявив Громов.

У ВСУ також вважають, що окупанти і надалі завдаватимуть ракетно-авіаційних ударів по об'єктах критичної інфраструктури по всій території України.

Громов додав, що для реалізації своїх планів щодо захоплення України Росія анонсувала масштабні заходи щодо реформування збройних сил – зокрема збільшення загальної чисельності до 1,5 мільйона осіб та формування не менше 20 нових дивізій.

У Генштабі наголошують, що ці дії російського керівництва показують, що путінський режим має намір вести війну проти України дуже довго і не має наміру відступати від своїх початкових цілей щодо окупації всієї території України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому Росія кинула всі сили на взяття Соледара — звідки така запопадливість особисто у Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини