Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Данії вказали на важливий нюанс, без чого передача Україні винищувачів неможлива
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії вказали на важливий нюанс, без чого передача Україні винищувачів неможлива

Міноборони Данії підкреслило, що Україна зможе використовувати винищувачі F-16 тільки на своїй території

21 серпня 2023, 14:47 comments3210
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Данії Якоб Еллеманн-Енсен заявив, що Україна зможе використати передані їй винищувачі F-16 лише на своїй території, щоб вигнати ворога з країни. Про те, щоб завдавати ударів по території Росії не може бути й мови. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Reuters", з посиланням на главу датського Міноборони.

У Данії вказали на важливий нюанс, без чого передача Україні винищувачів неможлива

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"І не більше того (Ред. – використання F-16 на території України). Такі умови, чи то танки, чи винищувачі, чи щось інше", – уточнив голова Міноборони Данії.

Зазначимо, що раніше під час візиту президента України Володимира Зеленського до Данії стало відомо про те, що Копенгаген вирішив передати Україні 19 винищувачів F-16. Також у данському уряді пообіцяли Україні працювати над тим, щоб інші країни приєдналися до коаліції та "внесли свій внесок у боротьбу за свободу України".                                                                     

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські злітно-посадкові смуги збудовані з бетонних плит зі швами, які потрібно буде "загладжувати" перед отриманням західних винищувачів F-16. Також потрібно узгодити всі нюанси з логістикою та інфраструктурою, щоб у окупантів не з'явилася можливість знищити літаки на аеродромах. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Також видання "Коментарі" повідомляло – гостре питання – у Нідерландах вже критикують рішення надати винищувачі F-16 Україні. Крайні ліві та праві партії розкритикували прем'єра Нідерландів Марка Рютте.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини