Головна Новини Суспільство Війна з Росією У чому помилилась Росія, коли вторглась в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому помилилась Росія, коли вторглась в Україну

Плануючи вторгнення в Україну Путін припустився кілька важливих помилок. Серед яких була надмірна секретність та неочікуваність у допомозі Заходу.

10 лютого 2023, 16:34 comments2142
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Попри очікування більшості експертів світу українська армія стримала наступ Росії та вдало захищає свої території. Старший дослідник аналітичного центру RAND Corporation Дара Массікот вирішила проаналізувати питання у чому помилилась Росія і чи зможе вона навчитись на своїх невдачах. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Foreign Affairs.

У чому помилилась Росія, коли вторглась в Україну

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

США передавали попередження про можливий напад на територію України ще за три місяці до повномасштабного вторгнення. Проте ніхто не очікував, що Путін нападе. Коли це сталось 24 лютого Україна змогла відбити атаку Росії і продовжує захищати свої землі вже майже рік.

Старший дослідник аналітичного центру RAND Corporation вважає, що Путін зробив одразу кілька значних помилок.

"Росія створила план вторгнення, який був пронизаний хибними припущеннями, довільними політичними вказівками та помилками в плануванні, які відходили від ключових російських військових принципів", — вважає аналітик

Важливою помилкою Дара Массікот називає надмірну секретність, яка не змогла підготувати військових, командирів та саму країну до війни.

"Надмірна секретність також означала, що Москва упустила кілька ключових можливостей підготувати оборонну промисловість до виробництва та зберігання основних боєприпасів", — пише Массікот.

Аналітик зазначає, що вторгнення в Україну показало, що реформування російської армії пройшло недостатньо. Ще однією хибою Путіна була думка, про те, що Захід не буде допомагати Україні.

"Ґрунтуючись на реакції Заходу на анексію Росією Криму в 2014 році, Москва могла розумно припустити, що Сполучені Штати та Європа не нададуть значної підтримки України, чи принаймні не вчасно", — вважає старший дослідник аналітичного центру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль планував захопити Молдову.

Також "Коментарі" писали про Шольца, який критикує союзників через недостатню кількість танків для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини