Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль планував захопити Молдову. Як слід реагувати на небезпеку з боку Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль планував захопити Молдову. Як слід реагувати на небезпеку з боку Росії

Путін намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові, а російські ракети постійно потрапляють в повітряний простір країни. Окрім того, Зеленський повідомив, про плани Кремля захопити європейську країну.

10 лютого 2023, 13:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України розповів, що українська розвідка змогла одержати плани того, як російські війська мають встановити контроль над Молдовою та зламати її демократію. Тим часом російські ракети, які летять в Україну, продовжують заходити у повітряний простір Молдови, а тепер ще й, начебто Румунії. Як слід реагувати на ці небезпеки з боку рф (розхитування ситуації у черговій країні, ракетні небезпеки)?

Кремль планував захопити Молдову. Як слід реагувати на небезпеку з боку Росії

Путін планував напад на Молдову. Фото з відкритих джерел

Екс-дипломат, заступник командира роти Добровольчого формування Бориспільської міської ТГ №1 Вадим Трюхан вважає, що військово-політичне керівництво нашої держави діє цілком правильно.

"І президент Зеленський, і головнокомандувач Залужний оприлюднюють публічно чутливу інформацію, яка їм стає відомою. Хоча могли би інформувати наших партнерів і конфіденційно. Навіщо це робиться? Відповідь очевидна. Для того, щоб європейці, в тому числі прості виборці, відчули, що рівень загроз від нацистської росії не лише не зменшується, він навпаки – зростає. Відтак, лідерам НАТО буде складніше ігнорувати обґрунтовані запити України щодо надання нам відповідних обсягів і типів зброї", – пояснює експерт.

Він сумнівається, що буде жорстка реакція НАТО на порушення повітряного простору одного зі своїх членів – Румунії. До того ж, сама Румунія вже заперечила, що російська ракета перетинала її повітряний простір.

"Проте і непоміченим цей черговий ракетний терор не залишиться. Більше того, він може стати останньою краплею, яка схилить чашу терезів на користь України – і процес "роздумів" в НАТО на тему "давати чи не давати" і "коли давати" нам більше систем ПРО, більше бронетехніки, сучасні літаки, нарешті, завершиться конкретними рішеннями. Ситуація насправді стає все більш наелектризованою, – зазначає Вадим Трюхан. – І надій на те, що рашисти таки нарвуться на потужну відповідь всього НАТО, сьогодні стало більше".

 Політолог Володимир Цибулько розмірковує наступним чином:

"Так, дійсно, розкритий українською розвідкою план внутрішньої дестабілізації в Молдові підтвердився прольотом ракет над нею та, можливо, Румунією. Російська система інерційна, і там вже якщо план затверджують, то не завжди його можна відіграти назад, так щоб не проявилися деякі супровідні елементи плану".

Експерт вважає не випадковим, що свого часу новообрана президентка Молдови Майя Санду починала свою каденцію з візиту до Києва.

"Бо саме Київ тепер поряд з румунським Бухарестом і Брюсселем як столицею НАТО є гарантом безпеки Молдови, – акцентує Володимир Цибулько. – Але росіяни провокують ситуацію. І є ймовірність, що Україна змушена буде діяти проти російського контингенту у Придністров'ї".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію Молдови та Румунії на російську ракету у своїх повітряних просторах.

Також "Коментарі" писали про те, чому повітряні сили вирішили не збивати російські ракети на території інших країн, попри те, що мали таку можливість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини