Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Бурятії скасували святкування Масляної через загибель військових в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бурятії скасували святкування Масляної через загибель військових в Україні

У кількох районах забайкальської республіки

23 лютого 2023, 19:52
Поділіться публікацією:

У кількох районах Бурятії скасовано святкові заходи через численні похорони — жителі республіки гинуть на війні в Україні. Про це повідомляють "Коментарі", з посиланням на інтернет-видання "Люди Байкалу".

У Бурятії скасували святкування Масляної через загибель військових в Україні

Через загибель в Україні російських військових скасували Масляну

Так, за даними російських журналістів, цього тижня скасовано святкування Масляної в Джидінському та Кабанському районах, у Тункінському районі не стали проводити турнір із бурятської народної гри в кістку "Шагай наадан". Причина скасування — жалоба за уродженцями районів, які загинули на війні.

Журналісти публікують документ – розпорядження по Кабанському району – із вказівкою про скасування культурно-масових заходів у районі. За даними "Людей Байкалу", за минулий тиждень у Кабанському районі поховали щонайменше шістьох військових, у Джидінському — шість, у Тункінському — п'ять. Загалом, з 17 по 23 лютого, на війні в Україні загинуло 39 уродженців чи мешканців забайкальської республіки.

Незважаючи на це, на російських пропагандистських шоу продовжують проголошувати божевільні заяви. Так, депутат Держдуми закликав знищити Київ . Російська ж опозиція прийняла заяву про припинення існування Російської Федерації . А окупаційний голова анексованого Криму Сергій Аксьонов почав вторити методичкам Геббельса .

Проте російське керівництво не відмовляється від своїх агресивних намірів. За даними української розвідки, до 31 березня рашисти спробують вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, щоб прозвітувати перед Путіним та російським населенням про якусь перемогу в Україні. Якщо цього окупанти не досягнуть, ГУР Міноборони України не виключає проведення у березні в Росії ще однієї хвилі "часткової" мобілізації . Під час її першого етапу до лав росармії призвали, за найскромнішими оцінками, 316 тисяч осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

дом

23 лютого 2023, 20:30

Заверніть бойових бурятів в блинчики,на масляну та розважайтесь з дідом путіном,,,, на здоровья,не обляпайтесь!


Новини