Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, яка мета обстрілу Росією звільненого Херсона
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, яка мета обстрілу Росією звільненого Херсона

Постійними обстрілами Херсона росіяни прагнуть знизити бойовий дух цивільного населення та стримати будь-які українські контратаки

1 лютого 2023, 10:30 comments6493
Поділіться публікацією:

В останні дні одні з найінтенсивніших обстрілів мали місце вздовж річки Дніпро на півдні України. Російські війська зі сходу річки продовжують накривати артилерійським вогнем деокупований Херсон. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, яка мета обстрілу Росією звільненого Херсона

Обстріл. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається у звіті, 29 січня місцева влада повідомила про загибель ще трьох мирних жителів у Херсоні, а також про пошкодження двох пришвартованих до річки іноземних суден, що призвело до розливу нафти.

За даними британської розвідки, Херсон залишається найбільшим українським містом, що найбільш часто обстрілюється, за межами Донбасу.

"Точне обґрунтування витрачання Росією своїх виснажених запасів боєприпасів тут незрозуміле. Проте командири, ймовірно, частково прагнуть знизити бойовий дух цивільного населення і стримати будь-які українські контратаки через річку Дніпро", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — МОК відреагував на критику України щодо допуску росіян до Олімпійських Ігор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у своєму черговому вечірньому зверненні в останній день січня президент України наголосив, що програш Росії у війні проти нашої країни зробить безальтернативним надійний та тривалий світ. Володимир Зеленський традиційно закликав партнерів посилити антиросійські санкції та військову підтримку України. Як оцінюєте подібні звернення та вплив санкцій на економіку країни-агресора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини