Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, що змусило росіян обмежувати Чорноморський флот РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, що змусило росіян обмежувати Чорноморський флот РФ

Розвідка Британії вважає, що загроза атаки надводними дронами обмежує Чорноморський флот РФ

27 березня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

Остання атака надводних безпілотників у Севастополі, судячи з інформації з відкритих джерел, не дала результатів. Проте використання цих дронів спричинило, що росіяни почали серйозно обмежувати операції Чорноморського флоту РФ. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки.

У британській розвідці розповіли, що змусило росіян обмежувати Чорноморський флот РФ

Чорноморський флот у Севастополі. Фото: із відкритих джерел

"22 березня 2023 року щонайменше три надводні кораблі без екіпажу (USV) і один повітряний апарат без екіпажу, за повідомленнями, намагалися завдати удару по російській військово-морській базі в Севастополі в окупованому Криму. За повідомленнями з відкритих джерел, один USV був зупинено оборонними бонами, а двох було знищено в гавані. Російські офіційні особи заявили, що жодне російське судно не постраждало", – зазначають британські розвідники.

У Міноборони Британії зазначають, що внаслідок атаки серйозні пошкодження отримали мінний тральщик "Іван Голубець" та фрегат "Адмірал Макаров". Лондон не стверджує, що за цими атаками стоїть саме Україна, тому що Київ офіційно не заявляв, що провів такі атаки.

У британській розвідці наголошують, хоч недавні атаки і не принесли очікуваних результатів, росіяни всерйоз стурбувалися, адже в майбутньому можуть бути куди небезпечніші удари.                                                                     

Читайте також на порталі "Коментарі" — це може змусити російського диктатора Путіна повернутись до переговорів: в Інституті вивчення війни (ISW) назвали варіант.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у Маріуполі та Мелітополі зранку тривожно – чути вибухи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини