Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, на скільки російські війська просунулися під Вугледаром
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, на скільки російські війська просунулися під Вугледаром

Британська розвідка зазначає, що ЗСУ не дають російським війська просунутися вперед

31 січня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

За останні три дні російські загарбники після розвідки боєм розпочали скоординовану атаку в районі міст Павлівка та Вугледар. Незважаючи на певні успіхи, вони не мають сил для прориву. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, на скільки російські війська просунулися під Вугледаром

Російські військові. Фото: Getty Images

Як зазначається в оновленому звіті, населені пункти розташовані за 50 км на південний захід від Донецька, і Росія раніше використала 155-у бригаду морської піхоти в безуспішній атаці на той же район у листопаді 2022 року. Зараз російські сили, ймовірно, просунулися на кількасот метрів за невелику річку Кашлагач, яка протягом кількох місяців означала лінію фронту.

За даними британської розвідки, російське командування, ймовірно, прагне розробити новий напрям наступу до Донецької області, яка утримується Україною, і відвернути українські сили від гарячого бахмутського сектора.                                                                  

"Існує реальна ймовірність того, що Росія продовжить добиватися локальних успіхів у цьому секторі. Однак малоймовірно, що Росія має досить незадіяні війська в цьому районі для досягнення значущого в оперативному відношенні прориву", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — танки Leopard 2 підуть в Україну: про що говорить рішення Берліна — чи може змінитися ситуація на фронті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерти назвали ймовірну дату нового наступу РФ на Україну, а також розповіли про те, що може зіграти з Путіним злий жарт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини