Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чому РФ так і не вдалося висадити десант на узбережжя Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чому РФ так і не вдалося висадити десант на узбережжя Одеси

Початковий план Кремля провалився

21 червня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Можливості української берегової оборони значною мірою нейтралізували здатність російських військ встановити контроль над морем та перекинути морські сили у північно-західній частині Чорного моря. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міноборони Великобританії у Twitter.

У британській розвідці розповіли, чому РФ так і не вдалося висадити десант на узбережжя Одеси

Фото: російський військовий корабель "Василь Бех" вирушив за крейсером "Москва" (twitter.com/charter_97)

Встановлення повного контролю над морем та атака українських міст із моря за рахунок висадки морського десанту – все це було прописано Кремлем у початковому плані повномасштабного вторгнення. Одеська область вважалася Кремлем ключовим регіоном, який слід було окупувати, атакувавши його з моря, але загарбники недооцінили можливості української берегової оборони.

Першим неприємним сигналом для Кремля стало пряме влучення українськими ракетами до крейсера "Москва". А другим сигналом став нещодавній прицільний вогонь ЗСУ по російському військово-морському буксиру "Василь Бех". У Міноборони Британії повідомили, що 17 червня 2022 року українські захисники вперше успішно застосували протикорабельні ракети "Гарпун", надані Заходом, для поразки російських морських сил.                                                  

У британській розвідці також зазначили, що Росії з кожним днем стає складніше підтримувати свої сили на тимчасово окупованому українському острові Зміїний, який також атакують ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського звернулися до мешканців тимчасово окупованого Херсона – швидше залишати регіон.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з'явилися нові фото з острова Зміїний : окупанти таки у вогні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини