Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чи зміниться взимку війна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чи зміниться взимку війна в Україні

Зміна пори року вплине на умови і російської, і української армії

14 листопада 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

З наближенням зими військовим як з боку України, так і Росії стає проблематично проводити бойові дії в польових умовах. Все це впливатиме на інтенсивність бойових дій в Україні. Як передає "Коментарі", про це йдеться в огляді Міноборони Великобританії про війну в Україні за 14 листопада.

У британській розвідці розповіли, чи зміниться взимку війна в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці зазначають, що у війну будуть вносити корективи кілька чинників – скорочення світлового дня та істотне зниження температур. Світловий день скорочується до 9 годин на добу, в порівнянні з 15-16 в розпал літа. Це призведе до того, що буде менше наступальних маневрів та більше тягучої оборони. Також та сторона матиме перевагу, яка краще забезпечить своїм військовим прилади нічного бачення.

Окремим викликом для військових у Британії називають холод. Якщо у військових будуть проблеми із зимовою формою та адаптованими до зими умовами проживання, це зі значною ймовірністю закінчуватиметься для них проблемами зі здоров'ям. На додачу, холод майже вдвічі скорочує "золоту годину" для успішного виживання тяжко поранених.

Дощ, сильний вітер і хуртовини стануть додатковим викликом для військових у польових умовах, і не лише їхнього комфорту та морального стану, а й здатності доглядати зброю, щоб вона працювала без збоїв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни заявили, що Україна має скористатися помилкою Путіна та продовжувати контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини