Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці розповіли, чи вдасться росіянам піти ще далі після захоплення Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці розповіли, чи вдасться росіянам піти ще далі після захоплення Авдіївки

Британські експерти вважають, що армії РФ не вистачає боєздатності, щоб скористатися ефектом захоплення Авдіївки

20 лютого 2024, 13:45
Поділіться публікацією:

Після захоплення Авдіївки російським окупантам потрібен час на переоснащення та відпочинок, але наступні тижні вони намагатимуться розширити територіальні здобутки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє розвідка Великобританії.

У британській розвідці розповіли, чи вдасться росіянам піти ще далі після захоплення Авдіївки

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Міноборони Великобританії зазначає, що за останній тиждень російські сили взяли під контроль Авдіївку та Коксохімічний завод на північ від міста, запеклі бої за які точилися з жовтня 2023 року.

Водночас українські сили відійшли на захищені позиції на захід від Авдіївки.

"Схоже на те, що російським силам не вистачає боєздатності негайно скористатися захопленням Авдіївки і їм потрібен певний час на переоснащення та відпочинок. У наступні тижні Росія, ймовірно, намагатиметься поступово розширити територіальний контроль за межі Авдіївки", — йдеться в огляді.

При цьому в Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення міста. Військам агресора доведеться або взяти оперативну паузу, або перекинути у цей район підкріплення з інших ділянок фронту.

Американські аналітики посилаються на заяву спікера Таврійського угруповання військ Дмитра Лиховія, який зазначив, що минулої доби кількість російських обстрілів на Авдіївському напрямку суттєво зменшилася. Також значно знизилися російські обстріли та активність авіації у цьому районі. Наразі російські війська перегруповуються та ведуть розчищення міста.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що зміниться для РФ після захоплення Авдіївки: де ворог готовий до прориву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини