Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали дві області, де росіяни найбільше бояться настання ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали дві області, де росіяни найбільше бояться настання ЗСУ

Росія боїться настання ЗСУ у Луганській та Запорізькій областях

8 січня 2023, 11:30
Поділіться публікацією:

Російські загарбники побоюються настання ЗСУ у Луганській та Запорізькій областях. Якщо плани української армії здійснюватись, Росія втратить сухопутне поєднання з анексованим Кримом, що суттєво ускладнить проведення низки військових операцій на півдні України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлене зведення британської розвідки.

У британській розвідці назвали дві області, де росіяни найбільше бояться настання ЗСУ

Російські війська. Фото: Getty Images

Військові аналітики зазначають, що зараз російські військові не роблять спроб наступати в Запорізькій області, але займаються тим, що зміцнюють оборонні рубежі, побоюючись контратаки ЗСУ. Зокрема, окупанти зміцнюють оборонні позиції поблизу Василівки та Орєхова. У цій ділянці Росії дуже багато сил.

За інформацією британської розвідки, те, що російське командування почало активно зміцнювати оборону, говорить про те, що росіяни серйозно стурбовані, що українці можуть піти в контратаку або на півночі Луганської області, або на Запоріжжі.

Британські експерти вважають, що наступ ЗСУ як у Запорізькій, так і в Луганській області дуже небезпечний для росіян, адже якщо українським військовим вдасться здійснити прорив у Запорізькій області, то росіяни втратять "наземний міст" між територією РФ та окупованим Кримом. Якщо ж українські захисники виконають свої завдання на Луганщині, то це серйозно ускладнить головну політичну мету Кремля – "звільнення Донбасу". Незважаючи на гучну заяву Москві, так і не вдалося майже через рік повномасштабної війни вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський просить почекати українців кілька тижнів: яку зброю готує Захід для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – росіяни знову невдало курять у Мелітополі: серія вибухів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини