Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Британії назвали втрати РФ в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії назвали втрати РФ в Україні

Представник Британії в Раді безпеки ООН заявив, що втрати РФ в Україні склали понад 200 тисяч солдатів

1 серпня 2023, 07:28
Поділіться публікацією:

Втрати російської армії у повномасштабній війні проти України вже перевищили 200 тисяч солдатів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив політичний координатор Постійного представництва Великобританії в ООН Фергус Екерслі, повідомляє офіційний сайт уряду Великобританії.

У Британії назвали втрати РФ в Україні

Втрати росіян. Фото: із відкритих джерел

Фергус Екерслі зазначив, що російські війська не припиняють практики запеклих атак на цивільну інфраструктуру, житлові будинки, школи та лікарні України. Росія – агресор у цій неспровокованій війні. І саме російське керівництво посилає на вірну смерть тисячі своїх солдатів, які не повертаються живими та здоровими з війни в Україні.

"За підрахунками, в Україні загинули або зазнали поранень понад 200 тисяч російських військових. Росія тероризує український народ і паралельно завдає страждань власному населенню та мільйонам у всьому світі", — зазначив постпред Британії.

За словами Фергуса Екерслі, Україна з перших днів повномасштабної війни скористалася Статутом ООН, де чітко зазначено, що кожна суверенна країна має право на самозахист. І саме тому Україна продовжує боротьбу за своє виживання та спроможність. Українська армія сьогодні захищає право свого народу жити без агресії, у мирі та безпеці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові удари дронів і ракет з боку РФ – чи Україна здатна дати жорстку відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна увійшла в серпень – останній місяць літа-2023, черговий місяць війни, розв'язаної Росією проти нашої країни. Війни, яка дедалі частіше б'є по самій РФ. Але яку вона, на жаль, не збирається закінчувати. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" серпневими очікуваннями щодо ситуації на військових, внутрішньополітичних та зовнішньополітичних фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини