Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Бельгії відповіли, чи планують передати Україні літаки F-16: скільки доведеться чекати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бельгії відповіли, чи планують передати Україні літаки F-16: скільки доведеться чекати

Зараз налагоджуватимуть ланцюжки поставок боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для винищувачів

5 грудня 2023, 10:44
Поділіться публікацією:

Бельгія планує передати Україні літаки F-16 у 2025 році. Як передає портал "Коментарі", про це інформує Міністерство оборони України, розкривши результати зустрічі глави відомства Рустема Умерова та міністра оборони Бельгії Людовіна Дедондера.

У Бельгії відповіли, чи планують передати Україні літаки F-16: скільки доведеться чекати

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Бельгія підтверджує наміри передати Україні літаки F-16 у 2025 році", — наголошено в повідомленні.

Як зазначається, предметом обговорення була передача Україні винищувачів F-16 та підготовка пілотів, а також постачання необхідного обладнання.

За словами Умерова, зараз необхідно розпочати процес налагодження ланцюжків постачання боєприпасів, запасних частин та технічного обладнання для F-16.

Повідомляється, що сторони обговорили також можливість ухвалити представників бельгійського оборонно-промислового комплексу в Україні на початку наступного року.

У Міноборони наголошують, що загальний обсяг технічної допомоги від Королівства Бельгія для Сил оборони України становить понад 320 мільйонів євро.                                                                             

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ЗСУ пояснили слова Столтенберга про F-16, які не забезпечать прориву України у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – для того, щоб не лише відбивати російську агресію та ефективно наступати українській армії зараз потрібні навіть не стільки західні літаки F-16, скільки велика кількість боєприпасів. Зокрема це стосується далекобійних ракет. Таку думку в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив Міністр оборони Естонії Ханно Певкур.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини