Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена відреагували на атаку безпілотників на Москву: чи причетні США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відреагували на атаку безпілотників на Москву: чи причетні США

Джон Кірбі заявив, що США не сприяють атакам України територією Росії

1 серпня 2023, 12:18
Поділіться публікацією:

США "не заохочують і не сприяють" атакам України по території Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CNN" заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

У Байдена відреагували на атаку безпілотників на Москву: чи причетні США

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

"Я просто хочу чітко пояснити, що ми не заохочуємо і не сприяємо цим атакам... Ми обговорювали з українцями наші побоювання з приводу атак по території Росії", — сказав Кірбі, реагуючи на атаки дронів на Москву.

Кірбі уточнив, США не мають жодного відношення до дій та рішень українців. Вони виключно самі "відповідають за вибір своїх цілей та за те, де вони збираються розмістити свій військовий потенціал".

За словами Джона Кірбі, українська армія вже має успіх у ході контрнаступу і Вашингтон готовий і надалі підтримувати Україну, надаючи українцям усе необхідне озброєння та техніку.

"Ми дійсно хочемо зосередитися на тому, що відбувається на території України. Вони досягають певного прогресу. І ми збираємося продовжувати стежити за тим, щоб вони мали всі необхідні матеріали. Ви могли помітити це в останніх пакетах, які ми надіслали. Техніка для розмінування посідала перше місце в списку", — наголосив представник Білого дому.

Зазначимо, вночі 1 серпня безпілотники атакували столицю РФ. Один із "прильотів" припав по бізнес-центру "Москва-Сіті".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла у серпень – останній місяць літа-2023, черговий місяць війни, розв'язаної Росією проти нашої країни. Війни, яка дедалі частіше б'є по самій РФ. Але яку вона, на жаль, не збирається закінчувати. Експерти поділилися з виданням "Коментарі" серпневими очікуваннями щодо ситуації на військових, внутрішньополітичних та зовнішньополітичних фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 серпня 2023, 11:31

Маразм Байден-95 всіх переграв? Юдейського Бога схопив за бороду і радіє? Їм ще мати справу з найманцями Вагнера. Їх теж не заохочують і не сприяють, вони не є збройними силами якоїсь країни. Раптом НАТО нападе у відповідь буде Зе гра у першість: НАТО ж перші напали на нашу країну Білорусь чи Росію, ми ж на них не нападали.


Новини