Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена відповіли Лаврову, який боїться ескалації через передачу F-16 Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена відповіли Лаврову, який боїться ескалації через передачу F-16 Україні

Кірбі порадив міністру закордонних справ РФ Лаврову умовити Путіна забрати свої війська та залишити Україну

7 червня 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

Якщо керівництво Росії так боїться військового потенціалу України, то Москві варто забрати свої війська з української території. Винищувачі F-16 потрібні Україні виключно для самозахисту. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, коментуючи слова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який стверджував, що передача винищувачів F-16 Україні призведе до подальшої ескалації.

У Байдена відповіли Лаврову, який боїться ескалації через передачу F-16 Україні

Джон Кірбі. Фото: з відкритих джерел

"Перше, що я хотів би сказати міністру Лаврову: якщо ви стурбовані українським військовим потенціалом, то вам слід забрати свої війська та залишити Україну", – зазначив Джон Кірбі.

За його словами, F-16 буде передано в рамках довгострокових оборонних потреб України. Йдеться про те, щоб допомогти Україні забезпечити потреби для самозахисту.

Сергій Лавров раніше заявив, що Захід нібито готується до того, щоб продовжувати ескалацію війни. Зокрема, він стверджував, що одна з модифікацій F-16 здатна нести ядерну зброю.

Кірбі у відповідь заявив, що це не США "розкидаються безрозсудною ядерною риторикою, а такі люди, як міністр закордонних справ Лавров, президент Путін, а також представник Путіна Пєсков".

Читайте також на порталі "Коментарі" — що, крім винищувачів F-16, ще може отримати Україна – де Київ може розміщувати західну авіацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому саме зараз з'явилися заяви Росії про контрнаступ ЗСУ – як варто реагувати. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю детально проаналізували ситуацію спеціально для нашого порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини