Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Байдена ведуть переговори з помічниками Путіна, - WSJ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена ведуть переговори з помічниками Путіна, - WSJ

За даними видання, він не обговорював із ними врегулювання війни в Україні.

7 листопада 2022, 09:00 comments2047
Поділіться публікацією:

Радник президента США Джо Байдена з нацбезпеки Салліван останні місяці веде конфіденційні переговори з помічником Путіна Ушаковим та секретарем Ради безпеки Росії Патрушевим. Як передає "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Wall Street Journal".

У Байдена ведуть переговори з помічниками Путіна, - WSJ

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Стверджується, що метою переговорів було запобігання ескалації конфлікту в Україні, включаючи загрозу використання ядерної зброї.

Також газета пише, що Салліван у діалозі з Києвом закликав надіслати відкритий сигнал про готовність до врегулювання з Москвою.

"Саліван контактував з Юрієм Ушаковим, радником Путіна із зовнішньої політики. Пан Салліван також говорив зі своїм прямим колегою в російському уряді Миколою Патрушевим, додали офіційні особи", — пише видання.

Зазначається, що він спілкувався з російською стороною, щоб знизити ризик ескалації та тримати канали зв'язку відкритими, а не для обговорення врегулювання війни.

У Білому домі сказали, що підтримка певного рівня контактів із Москвою необхідна для досягнення певних взаємних інтересів національної безпеки, зазначає видання.

Декілька офіційних осіб США заявили, що Салліван відомий тим, що наполягає на встановленні лінії зв'язку з Росією, хоча інші високопосадовці вважають, що переговори в нинішніх дипломатичних і військових умовах не будуть плідними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни розповіли, чому Кремль вирішив зменшити риторику про ядерний удар.

Також видання "Коментарі" повідомляло – контрнаступ ЗСУ на Луганщині сповільнився: яка причина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини