Головна Новини Суспільство Війна з Росією Туреччина пропонує новий "мирний план" закінчення війни в Україні: ЗМІ дізнались основні пункти
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина пропонує новий "мирний план" закінчення війни в Україні: ЗМІ дізнались основні пункти

Туреччина просуває новий "мирний план", який передбачає референдум на українських окупованих територіях, позаблоковість України та заморожування війни на лінії бойових дій.

11 квітня 2024, 16:00 comments2544
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Туреччина підготувала проєкт договору щодо "мирних переговорів" між Україною та Росією, який має на меті заморозити війну в Україні до 2040 року. "Мирний план" Туреччини вже отримали президент України Володимир Зеленський та російський диктатор Володимир Путін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Нова-Европа", яке отримало деталі турецької ініціативи закінчення війни в Україні.

Туреччина пропонує новий "мирний план" закінчення війни в Україні: ЗМІ дізнались основні пункти

Туреччина пропонує "мирний план" Україні та Росії

Редакція "Нова-Європа" дізналась про існування нового "мирного плану" щодо закінчення війни, який нібито просуває президент Туреччини Реджеп Ердоган. Готовий текст договору нібито вже отримали усі три сторони: Україна, Росія та Туреччина. Як зазначає видання більшість пунктів "мирного плану" Туреччини ґрунтуються на перших переговорах України та Росії, які проходили у Стамбулі у 2022 році.

 Згідно з документом "мирний план" Туреччини передбачає:

  • - Замороження війни на існуючій лінії фронту;
  • - Проведення референдуму у 2040 році щодо загальнополітичного курсу України;
  • - Проведення референдуму під міжнародним контролем на окупованих та анексованих територіях, які знаходяться під контролем РФ;
  • - Позаблоковий статус України до 2040 року;
  • - Обмін полоненими за формулою "всіх на всіх";
  • - Росія не заперечує вступ України до Євросоюзу;
  • - Заборона на втручання у внутрішні справи у будь-який спосіб, який може спричинити дестабілізацію уряду.

Видання "Нова-Європа" оцінило реалізацію "мирного плану" Туреччини малоймовірним, адже існувало щонайменше дев’ять подібних проєктів, які були відкинуті Україною чи Росією. 

Наразі Україна зосередилась на "Формулі миру", яка складається з 10 пунктів. Однією з основних умов України є виведення російських військ з українських територій станом на 1991 рік. Саміт миру на основі "формули мир" має відбутись у червні цього року у Швейцарії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії назвали "найкращий мирний план" щодо закінчення війни з тих, які пропонували різні держави світу.

Також "Коментарі" писали, що Австрія свою пояснила позицію щодо мирних переговорів України та Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

кот

11 квітня 2024, 15:27

У Украины нет короля и не было .Никто не может выражаться от имени Украины.Даже если выборы не возможны .Хотя в Конституции на этот случай предусмотрена другая процедура.Соцопрос не является истинным выражением воли народа.Референдум.


Новини