Головна Новини Суспільство Війна з Росією Лавров назвав країну, яка запропонувала найкращий мирний план для Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Лавров назвав країну, яка запропонувала найкращий мирний план для Росії

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що мирний план Китаю найбільше відповідає ідеям Росії щодо закінчення війни в Україні.

4 квітня 2024, 15:17 comments1358
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав мирний план запропонований Китаєм "найбільш чіткий" щодо закінчення війни в Україні, на думку російського керівництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Лавров назвав країну, яка запропонувала найкращий мирний план для Росії

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

У Росії провели так званий "круглий стіл з української тематики" Дипломатичній академії МЗС РФ. Під час цього засідання міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив кілька пропагандистських заяв щодо мирних планів для закінчення війни в Україні.

"РФ готова обговорювати гарантії безпеки України, лише якщо діалог щодо врегулювання конфлікту буде на рівних умовах", — сказав Лавров та додав, що Україна нібито стала "терористичною державою".

Лавров відкинув "формулу миру" від Зеленського назвавши її "безглуздою". Натомість російський дипломат заявив, що китайський мирний план найкраще підходить для Росії, адже він "найчіткіший та найрозумніший".

"Найточніший план висунув ще минулого року Китай. 12 пунктів, зібрання, як вони сказали, принципів та підходів. Наші китайські друзі сказали, що спочатку за всіма цими принципами хотіли б досягти згоди всіх інших учасників", — сказав Лавров.

Нагадаємо, що у мирному плані Китаю запропоновано припинити бойові дії, почати мирні переговори, поважати суверенітет, однак не вказано якої країни, а також непередбачено наслідків для Росії за війну в Україні. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній секретар РНБО Олексій Данілов різко негативно прокоментував мирний план Китаю. Посадовець зазначив, що не розуміє, як можна "нашими землями, ось так брати і розкидуватись".

Також "Коментарі" писали про Ілона Маска, який закликав Україну до мирних переговорів та назвав, які території втратить держава.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

кот

4 квітня 2024, 14:51

А Данилова как то странно раз и убрали.


Новини