Головна Новини Суспільство Війна з Росією Туреччина поставить Україні нові САУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина поставить Україні нові САУ

Нові системи, які наразі підрозділи ЗС України, ще не використовували

6 липня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що Україна очікує на постачання турецьких гусеничних САУ T-155 Fırtına. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на турецьке видання Yenisafak.

Туреччина поставить Україні нові САУ

Турецька САУ

"Очікується надходження нових систем, які зараз підрозділами ЗС України ще не використовувалися – таких як Archer, Fırtına", — заявив Олексій Громов.

Це перша публічна заява про можливість отримання ЗСУ турецької 155-мм артилерії.

Як основна зброя САУ T-155 Fırtına може використовувати всі типи боєприпасів для 155-мм гаубиць стандарту НАТО.

Fırtına, що має високу скорострільність, може зробити три постріли по цілям на відстані від 8 до 25 км за 15 секунд. Таким чином, вона одна може задовольнити вогневу потужність трьох гаубиць.

За допомогою машини для перевезення боєприпасів Poyraz завантаження 48 снарядів займає 20 хвилин. Дальність стрілянини залежить від артилерійського снаряда: M107 (HE) – 18 км, M549A1/RAP – 30 км, ERFB/Base Bleed – 40 км.

Самохідна артилерійська установка (САУ) — бойова машина, що є артилерійською зброєю, змонтована на саморушному (самохідному) шасі і призначена для стрільби з закритих позицій і безпосередньої вогневої підтримки танків і піхоти в бою. До самохідно-артилерійських установок слід відносити всі бойові броньовані самохідні машини зі ствольним артилерійським озброєнням, крім танків, БТР, БМД та БМП. Відмінність від бронетранспортерів і бойових машин піхоти полягає в тому, що на САУ немає десанту, але є потужне артилерійське озброєння. Відмінність від танка полягає в тому, що САУ — це саме повноцінне артилерійське знаряддя на самохідному шасі, тоді як танк озброюється спеціальною танковою гарматою.

Тим часом, рішення прийняте: США нададуть Україні нову зброю.

Лукашенко прокоментував можливість ядерного удару по Україні.

А в Мережі з'явилася інформація про смерть Лоліти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини