Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Тривалий і важкий": у Зеленського розповіли, яким буде контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тривалий і важкий": у Зеленського розповіли, яким буде контрнаступ

Радник Офісу президента Михайло Подоляк розповів про бачення наступальних дій ЗСУ

19 липня 2023, 23:59
Поділіться публікацією:

Україну очікує довга та виснажлива боротьба за повернення окупованих Росією територій, розповів в інтервʼю AFP радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. Про це повідомляють "Коментарі" з посилання на "Радіо Свобода".

"Тривалий і важкий": у Зеленського розповіли, яким буде контрнаступ

Михайло Подоляк

За його словами, прогрес іде "повільніше, ніж ми хочемо".

"Безумовно, ця операція буде досить важкою, тривалою і вимагатиме досить багато часу", – заявив він. За словами Подоляка, ЗСУ уповільнюються через потужно заміновану територію, матеріально-технічні проблеми, такі, як постачання зброї, і перевагу Росії в авіації.

"Будьмо обʼєктивними, Росія має перевагу в повітрі над фронтом. Звичайно, нам потрібна додаткова бронетехніка — дві-три сотні танків, перш за все. Нам потрібно до 80 літаків F-16, щоб добре закрити небо, особливо на фронті", – підкреслив Подоляк. Але він також повідомив про певні успіхи, зазначивши, що кількість "наступальних операцій", які проводить українська армія, "поступово зростає" і що не всі бригади, готові до контрнаступу, були відправлені в бій.

Високопосадовець, відомий своїми відвертими коментарями, сподівається, що наступ "може в якийсь момент розвалити російську оборону в тому чи іншому напрямку, і тоді події розвиватимуться досить швидко".

Тим часом, у Пригожина визнали величезні втрати ПВК "Вагнер".

Путін прокоментував вихід РФ із зернової угоди

А Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста. Керівник білоруського Червоного Хреста допомагав Росії викрадати українських дітей, що може трактуватися як участь у геноциді .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини