Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Тривала війна на виснаження": у Зеленського готуються до гірших сценаріїв
commentss НОВИНИ Всі новини

"Тривала війна на виснаження": у Зеленського готуються до гірших сценаріїв

Михайло Подоляк розповів про сценарій майбутньої війни - він не оптимістичний

23 вересня 2023, 19:59 comments4314
Поділіться публікацією:

Керівництво України грунтує свої розрахунки щодо майбутнього поточної російсько-української війни на песимістичному прогнозі "тривалої війни на виснаження". Про це написав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Тривала війна на виснаження": у Зеленського готуються до гірших сценаріїв

Подоляк

"В України точно немає ілюзій щодо "війни на виснаження". Ми, звичайно, можемо сподіватися на "білого лебедя", але ґрунтуємо свої розрахунки виключно на тверезих оцінках та з огляду на гірші сценарії... Чи щасливий український народ від перспективи тривалої війни на виснаження? Точно ні. Ми йдемо цим шляхом лише тому, що жодного іншого шляху сьогодні немає. Саме тому наше завдання – протриматися на один день довше за противника. І ми це зробимо. Бо, на відміну від Росії, ми не маємо вибору", — написав Михайло Подоляк.

Він також вчергове відкинув пропозиції, які озвучують деякі представники "Глобального Півдня", щодо можливих переговорів з Путіним.

- Ми послідовно пояснюємо партнерам неможливість жодних форматів "компромісу" з Росією, — заявляє радник глави Офісу президента. -  А саме: будь-який "мир із Путіним" без однозначного програшу Росії та фундаментальної зміни архітектури безпеки означатиме лише очікування нового раунду війни (який у цьому разі відбудеться за гірших умов), а будь-який компроміс з агресором матиме катастрофічні наслідки для міжнародного права.

Нагадаємо, що в низці мирових ЗМІ з'явились публикації про те, що західні уряди готуються до тривалої війни в Україні. Керівники військових відомств Німеччмни та Чехії також публічно заявили про те, що війна може тривати долго, ще 9 років.

Тим часом, Великобританія більше року проводила секретні переговори з РФ. Таємні зустрічі відбувалися у різних місцях, таких як Відень чи Нью-Йорк, у рамках закулісних дипломатичних зусиль.

Є новий прорив оборони росіян: у ЗСУ назвали населений пункт. Генерал Тарнавський заявив, що українські захисники прорвали оборону росіян.

А США, Південна Корея та Японія домовилися, як реагувати на загрозу співпраці РФ та КНДР.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 вересня 2023, 19:19

Та нічого. Все нормально. Головне, щоб вам грошей і влади вистачало. Та було зручно. Це ж так? Нічого, що чоловіки надовго зачинені у нацистському концтаборі. За 20-30 років, хто виїхав у ЄС там остаточно облаштуються. Окуповані - асимілюються. Афганістан Сирія Лівія Ірак ..., Україна. В світову історію увійде ще одне досягнення, юдейське знищення 52 мільйонної України. Вже все сталось.


Новини