Головна Новини Суспільство Війна з Росією Є новий прорив оборони росіян: у ЗСУ назвали населений пункт
commentss НОВИНИ Всі новини

Є новий прорив оборони росіян: у ЗСУ назвали населений пункт

Генерал Тарнавський заявив, що українські захисники прорвали оборону росіян у Вербовому

23 вересня 2023, 12:37 comments1999
Поділіться публікацією:

Контрнаступ ЗСУ на Мелітопольському напрямку набирає обертів. Українські захисники прорвали оборону росіян у Вербовому Запорізькій області. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CNN розповів командувач угрупуванням військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський.

Є новий прорив оборони росіян: у ЗСУ назвали населений пункт

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"На лівому фланзі (біля Вербового) ми маємо прорив і ми продовжуємо просуватися далі", — розповів Олександр Тарнавський.

Генерал зазначив, що українські війська рухаються не так швидко, як очікувалося, як "у фільмах про Другу світову війну".

"Головне – не втратити цю ініціативу. І, ну, не втратити це на практиці, діями", – наголосив Олександр Тарнавський.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Олександр Таранавський заявив, що найбільший прорив у ході контрнаступу ще попереду. Українським захисникам потрібно принаймні дістатись міста Токмак Запорізької області. Токмак – це ціль-мінімум. Загальна мета – дістатися наших державних кордонів, підкреслив генерал.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час візиту Володимира Зеленського до Вашингтона, де він зустрівся з головою Білого дому Джо Байденом, з конгресменами, з військовим керівництвом Штатів, президент України заявив, що ЗСУ звільнять Бахмут (Донецька область) та ще два міста (не уточнивши які). При цьому підкреслив, що є дуже комплексний план. Тим часом, в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) повідомляється, що танки українців прорвали головну лінію оборони Росії в Запорізькій області. Навіщо Зеленський заявив про майбутню деокупацію Бахмута і не лише? Про що говорить ситуація, що складається зараз на фронтах російсько-української війни (військовий, дипломатичний і так далі)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини