Головна Новини Суспільство події США, Південна Корея та Японія домовилися, як реагувати на загрозу співпраці РФ та КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

США, Південна Корея та Японія домовилися, як реагувати на загрозу співпраці РФ та КНДР

Захід турбує співробітництво Москви та Пхеньяну

23 вересня 2023, 12:07
Поділіться публікацією:

США, Південна Корея та Японія всерйоз занепокоєні через воєнну співпрацю між Росією та Північною Кореєю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Sky News".

США, Південна Корея та Японія домовилися, як реагувати на загрозу співпраці РФ та КНДР

Путін та Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен, а також його південнокорейський та японський колеги висловили стурбованість через те, що Москва та Пхеньян публічно підтверджують тісне співробітництво у військовій сфері. Найбільше викликає занепокоєння, якщо Росія та Північна Корея вийдуть на новий рівень у питанні торгівлі зброєю, що суттєво зміцнить диктаторські режими.

Як йдеться у матеріалі, під час короткої зустрічі сторони домовилися рішуче реагувати на будь-які дії, які загрожуватимуть регіональній безпеці, порушуючи резолюцію Ради Безпеки ООН.

Зокрема, Ентоні Блінкен окремо порушив питання щодо можливості поставок Пхеньяном боєприпасів Росії на тлі снарядного голова російських військ у війні проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після зустрічі вранці, 13 вересня, на космодромі "Східний", керівник Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ин та російський лідер Володимир Путін розпочали переговори. Враховуючи, що раніше з'явилися дані про те, що може бути укладено угоду щодо постачання до РФ зброї з КНДР, зустріч двох диктаторів має значення і в ракурсі продовження російсько-української війни. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчить зближення Москви та Пхеньяну, до чого може призвести – і як на це реагувати Україні та демократичному світу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що бачить Захід у зближенні РФ та КНДР – яке місце відводиться Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини