Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривала пауза закінчилася: де окупанти знову поперли табуном
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривала пауза закінчилася: де окупанти знову поперли табуном

Росіяни активізувалися на Гуляйпільському напрямку

30 липня 2024, 08:02
Поділіться публікацією:

Після тривалої паузи сталися бойові зіткнення на Гуляйпольському напрямі. Російські загарбницькі війська намагалися щонайменше двічі штурмувати позиції українських захисників. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів спікер оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Тривала пауза закінчилася: де окупанти знову поперли табуном

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Після тривалої паузи відбулися бойові зіткнення на Гуляйпільському напрямку, коли супротивник вдавався до двох штурмових спроб з різних напрямків. Зокрема, із села Решетилівське наступав у бік Гуляйполя", – зазначив речник.

За його словами, "у деяких анонсах говорили, що це може бути великий наступ із формуванням наступального угруповання, але, за даними нашої розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна кількість російського угрупування в Запорізькій області за кількістю змін не зазнала" .

Він звернув увагу на те, що вчора росіяни штурмували із застосуванням двох танків та одного "Баггі".

"Один із танків був уражений і знищений, успіхів на Гуляйпільському напрямку росіяни не мали. Вже сьогодні зранку наші війська, продовжуючи полювання за російськими танками, там само, на Гуляйпільському напрямку, пошкодили ще два танки невстановленого типу. Але три танки за неповні дві доби – це суттєвий показник, що привертає до себе увагу. Це свідчить про те, що Гуляйпільський напрямок активізувався", — зазначив Лиховій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти не можуть відмовитися від цієї ідеї: де РФ готує нові штурмові групи.

Також видання "Коментарі" повідомляло — командувач Нацгвардії Олександр Півненко заявив, що в найближчі місяць-півтора армія РФ втратить можливість вести активні штурми і перейде до оборони. Водночас, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов уточнив, що у РФ суттєві проблеми набору "гарматного м'яса", це вплине на ситуацію на фронті. Враховуючи ті повідомлення, які є в інформаційному полі, чи справді російський наступ може захлинутися? Чого чекати на фронті у найближчі місяці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини