Головна Новини Суспільство Війна з Росією Триває ДНК-експертиза тіл загиблих полонених з Оленівки
commentss НОВИНИ Всі новини

Триває ДНК-експертиза тіл загиблих полонених з Оленівки

Після встановлення осіб полеглих, тіла передадуть родичам для поховання

12 січня 2023, 21:28
Поділіться публікацією:

Після складних переговорів і за посередництва Міжнародного Комітету Червоного Хреста вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки, пишуть "Коментарі".

Триває ДНК-експертиза тіл загиблих полонених з Оленівки

Україна намагається ідентифікувати загиблих у таборі Оленівка

Їх ідентифікація – одне з питань, яке обговорювалося на засіданні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними військовослужбовців. Родини турбує, як швидко завершиться процес ідентифікації.

Зараз все ще триває ДНК-експертиза, яка в цьому випадку вимагає багато часу.:

"Повернувши тіла загиблих героїв,  ми передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам. Довга тривалість ДНК-експертизи пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці", — пояснив присутнім алгоритм ДНК-експертизи та причини довготривалості процесу представник Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти Іван Ангелін.

Як писали "Коментарі", приміщення, де перебували українські полонені захисники, колонії в Оленівці знищилося не ракетами, а іншою зброєю. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін. Попередні висновки наших міжнародних експертів говорять про те, що причиною цього вбивства або способом цього вбивства була термобарична зброя.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верещук розповіла про реакцію РФ на вимогу щодо повернення тіл вбитих полонених в Оленівці. РФ поки не відповідає на вимогу української сторони про повернення тіл вбитих українських захисників в Оленівці. Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час свого брифінгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини