Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий генпрокурор розповів, як загинули військовополонені в Оленівці
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий генпрокурор розповів, як загинули військовополонені в Оленівці

Андрій Костін повідомив, що кожні 3 години отримує інформацію про масове вбивство українських військовополонених

1 серпня 2022, 21:44 comments1595
Поділіться публікацією:

Приміщення, де знаходилися українські полонені захисники, колонії в Оленівці знищилося не ракетами, а іншою зброєю. Про це під час загальнонаціонального телемарафону заявив новопризначений генеральний прокурор Андрій Костін.

Новий генпрокурор розповів, як загинули військовополонені в Оленівці

Генеральний прокурор Андрій Костін (фото з відкритих джерел)

 Андрій Костін повідомив, що кожні 3 години отримує інформацію про масове вбивство українських військовополонених в Оленівській колонії.

"Попередні висновки наших міжнародних експертів говорять про те, що причиною цього вбивства або способом цього вбивства була термобарична зброя. Це попередні висновки декількох міжнародних експертів", — розповів Костін.

Генпрокурор заявив, що це точне не ракетний обстріл, адже у цьому впевнені міжнародні експерти та слідчі під час досудового розслідування.

 Також він повідомив, що розпочаті невідкладні слідчі дії, щодо конкретних винуватців, але це питання трохи складніше.

"Ще раз хочу сказати, що ми маємо вже попередні висновки міжнародних експертів про те, що це було наслідком застосування термобаричної зброї, якою користується саме країна-агресор. Але пріоритетним зараз є викриття російської пропаганди та дезінформації про можливий підрив цієї будівлі ракетними системами типу HIMARS, про те, що вони намагаються зараз стверджувати", — повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верещук розповіла про реакцію РФ на вимогу щодо повернення тіл вбитих полонених в Оленівці. РФ поки не відповідає на вимогу української сторони про повернення тіл вбитих українських захисників в Оленівці. Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час свого брифінгу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини