Головна Новини Суспільство Війна з Росією Три напрями, де ЗСУ досягли успіху: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Три напрями, де ЗСУ досягли успіху: відповідь ISW

Відомо, наприклад, про обмежений поступ ЗСУ на заході Донецької області на південь від Великої Новосілки

13 червня 2023, 08:07
Поділіться публікацією:

Українська армія продовжує контрнаступальні дії та вже має успіх як мінімум на трьох ділянках фронту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Три напрями, де ЗСУ досягли успіху: відповідь ISW

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Експерти з посиланням на заступника міністра оборони Ганну Маляр зазначають, що ЗСУ на Донецькому та Таврійському (Запорізькому) напрямках просунулися на 6,5 км і відбили 90 квадратних кілометрів території за останній тиждень.

Аналітиками встановлено звільнення одного населеного пункту на заході Запорізької області та шести – на сході Запорізької та заході Донецької області.

Згідно з геолокаційними кадрами від 12 червня, додатково відомо про обмежений поступ ЗСУ на заході Донецької області на південь від Великої Новосілки.

І хоча рашистські "військори" стверджували, що поблизу Времовського виступу окупанти контратакували у відповідь на успіхи на цій ділянці ЗСУ, експертам не вдалося встановити будь-яких територіальних успіхів з боку Росії.

Зазначимо, ЗСУ продовжують видавлювати окупаційні війська у Запорізькій області. Є успіхи і у Донецькому напрямку. При цьому російська пропаганда, частиною якої є і Міноборони, видає традиційні заяви у стилі "все за планом, українці зазнають значних втрат, Росія переможе всіх". Що можна сказати про те, що зараз відбувається на всіх фронтах російсько-української війни, включаючи інформаційний? Портал "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить пожвавлення на фронті – у чому помилився Захід щодо контрнаступу ЗСУ. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини