Головна Новини Суспільство Війна з Росією Три країни Глобального Півдня підтримали територіальну цілісність України на зустрічі в Джидді
commentss НОВИНИ Всі новини

Три країни Глобального Півдня підтримали територіальну цілісність України на зустрічі в Джидді

Під час зустрічі в Саудівській Аравії територіальну цілісність України підтримали не лише країни Заходу.

7 серпня 2023, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Заступник міністра закордонних справ Чехії Ян Маріан заявив, що Бразилія, Китай та Індія підтримали територіальну цілісність України під час зустрічі 40 країн у Саудівській Аравії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Seznam Zprávy.

Три країни Глобального Півдня підтримали територіальну цілісність України на зустрічі в Джидді

Бразилія, Китай та Індія підтримали територіальну цілісність України

5 та 6 серпня у Джидді пройшла дводенна зустріч представників близько чотирьох десятків країн, які обговорили головні принципи для завершення війни в Україні. Під час зустрічі Саудівська Аравія запропонувала власний мирний план для припинення війни між Україною та Росією. Одна з головних вимог плану – це територіальна цілісність України.

"Саудівська Аравія має досвід організації подібних міжнародних заходів, і справді впоралася з цим гідно та відповідально", — заявив представник Чехії Ян Маріан.

За словами заступника керівника МЗС Чехії основним результатом зустрічі стало те, що окрім країн НАТО та ЄС, які підтримують Київ, територіальну цілісність України також визнали країни Глобального Півдня — Бразилія, Китай та Індія.

Ян Маріан також пояснив, чому Росія не отримала запрошення до Саудівської Аравії. За його словами Росія є агресором та не має реального інтересу вивести свої війська з України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві закордонних справ РФ висунули свої вимоги до миру в Україні після переговорів у Саудівській Аравії.

Також "Коментарі" писали про заступника голови Ради Безпеки РФ Дмитрія Медведєва, який бурхливо відреагував на зустріч країн у Джидді, куди не запросили Росію та назвав три ключові пункти для завершення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини