Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер шахедів у росіян побільшає: британська розвідка вказала на важливий нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер шахедів у росіян побільшає: британська розвідка вказала на важливий нюанс

Британська розвідка сигналізує, що Росія почала використовувати "Шахеди" власного виробництва

16 серпня 2023, 09:40 comments1383
Поділіться публікацією:

Росія майже напевно розпочала використання ударних дронів-камікадзе (OWA-UAV) власного виробництва, заснованих на іранських розробках Shahed. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Тепер шахедів у росіян побільшає: британська розвідка вказала на важливий нюанс

Іранські безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначають, що росіяни зуміли налагодити систематичне постачання систем іранського виробництва з вересня 2022 року. Тепер же, коли збирання безпілотників відбувається на території Росії, у росіян з'явиться значно більше БПЛА. Адже буде заощаджено час, який витрачався на доставку дронів з Ірану.

Експерти вважають, що, з одного боку, українці на практиці довели, що можуть ефективно боротися з дронами, збиваючи більшість із них. У той же час стовідсоткового збиття безпілотників досі немає, і частина з них, особливо під час масованих атак, досягає своєї цілі.

"Росія, ймовірно, прагне самозабезпечення БПЛА в найближчі місяці. Проте тим часом Росія, як і раніше, залежить від комплектуючих і готових озброєнь з Ірану, які в основному доставляють через Каспійське море", — йдеться в Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — здавалося б, за час застосування країною-агресором ударних дронів типу "Shahed" ЗСУ навчилися збивати більшість безпілотників під час атак, але останнім часом все більше БПЛА досягає своєї мети. Чому так відбувається? І чи справді окупанти налагодили виробництво "шахедів" на своїй території? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – стало відомо, яка країна в Європі вирішила замовити в Ірану тисячі шахедів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

16 серпня 2023, 11:54

А де наше виробництво?Де анонсований завод Байрактар?Чому в Україні до сьогодні відсутнє виробництво безпілотників та ракет?Україна запускала в космос свою ракету і на сьогодні немає свого озброєння, це щось з теорії "неймовірності",або чогось більшого.


Новини