Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танки Abrams стали ще ближчими до України: яке рішення озвучили в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки Abrams стали ще ближчими до України: яке рішення озвучили в США

На початку осені США перша партія танків Abrams має бути в Україні

8 серпня 2023, 09:10 comments1236
Поділіться публікацією:

США офіційно дали згоду на постачання в Україну першої партії танків Abrams. На території України танки мають бути вже на початку осені. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив головний закупник зброї для армії США Даг Буш, пише CNN.

Танки Abrams стали ще ближчими до України: яке рішення озвучили в США

Танки Abrams. Фото: GettyImagеs

Даг Буш розповів, що минулими вихідними Вашингтон офіційно затвердив відправку. По суті, танки вже підготовлені. Наразі залишилося питання логістики.

"Тепер вони мають потрапити до Європи, а потім до України, разом з усім, що до них додається. Боєприпаси, запчастини, паливне обладнання, ремонтні засоби. Тобто, це не просто танки, це повний пакет, який іде разом із ними. Це все ще у процесі", — зазначив Буш.

Зазначимо, загалом до України зі США має прибути 31 танк. Вся техніка вже пройшла ремонт та підготовлена до відправки. Спочатку в Пентагоні пообіцяли передачу версії M1A2, але після дискусій дійшли думки, що поставлять версію M1A1.

Нагадаємо, раніше у Вашингтоні робили заяву про те, що перші танки Abrams прибудуть до України у вересні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, які тривають третій місяць, стикаються з масою складнощів. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини