Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такої мобілізації в Україні ще не було: полковник у відставці анонсував посилення норм
commentss НОВИНИ Всі новини

Такої мобілізації в Україні ще не було: полковник у відставці анонсував посилення норм

Проблема з мобілізацією – відповідальність всього суспільства

26 січня 2024, 11:40 comments3685
Поділіться публікацією:

Мобілізація в Україні набиратиме обертів, незалежно від того, в якій редакції і коли ухвалять новий закон про мобілізацію. Тому українцям морально потрібно готуватися до того, що мобілізація буде жорсткою та незручною. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Hromadske" розповів військовий оглядач та полковник у відставці Сергій Грабський.

Такої мобілізації в Україні ще не було: полковник у відставці анонсував посилення норм

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Зараз усім треба усвідомити, що мобілізація не буде "лагідною" та зручною. Як кажуть, "рожевих поні" не буде. Буде дуже незручна, строга і жорстка мобілізація. Іншої бути не може", — зазначив експерт.

За його словами, проблема відсутності мотивації не лежить на поверхні. Це наслідки багаторічного наративу українських політиків про те, що треба мати контрактну армію. У свідомості багатьох українців укоренилися позиції "це не моя справа" та "знайдуться ідіоти, які будуть служити".

Також Грабський зазначив, що проблема з мобілізацією – відповідальність всього суспільства. Страх – це нормальний стан людини, але кожен має бути зацікавлений у військовому навчанні. Як би зараз наші політики не грали з тими законопроектами, внаслідок нашої інфантильної безвідповідальної політики ми платитимемо страшну ціну за те, що робили останні 30 років. Інакше ніяк не буде, у нас інших людей немає, вважає Сергій Грабський.

Він наголосив, що законодавці банально "очкують перед цією мобілізацією". Бо розуміють, що іншого вибору не буде. Але, за словами експерта, треба було думати раніше. Потрібно було готуватися ще з 2014 року та розуміти, що війна надовго. РФ почала танути, але цей процес може бути дуже тривалим.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи варто знижувати мобілізаційний вік до 25 років і нижче: чи можуть опинитися у ЗСУ 18-річні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нардеп підтримала мобілізацію жінок: чим пояснила свою позицію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 січня 2024, 12:57

Просто в армії як у житті буде зростати розшарування. Одні дуже хитрі і блатні будуть у тилу займатись конторською роботою та охороняти панівний клас, а інші підуть на м'ясо. Достатньо навіть подивитись на АТБ, де купа відгодованих чоловіків тиняється і контролює жінок на касах. Жінки з цим не впораються? Чи їм не можна контроль довірити? - це виключно чоловіча справа.


Новини