Головна Новини Суспільство Війна з Росією Така зброя до України ще не надходила. США розглядають нові поставки озброєнння
commentss НОВИНИ Всі новини

Така зброя до України ще не надходила. США розглядають нові поставки озброєнння

Україна може отримати нове озброєння від США, його виробляє компанія Boeing. Наразі чиновники та представники компанії відмовляються від коментарів.

28 листопада 2022, 18:17 comments1608
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пентагон планує постачати до України невеликі високоточні бомби від компанії Boeing. Така зброя зможе завдавати точних ударів далеко за лінією фронту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Така зброя до України ще не надходила. США розглядають нові поставки озброєнння

Невеликі високоточні бомби Ground-Launched Small Diameter Bomb. Фото: з відкритих джерел

Запаси зброї в США та інших союзників України вичерпуються, а військові потужності не встигають виготовляти достатню кількість нової техніки. Таким чином військові США планують постачати Україні новий вид зброї від компанії Boeing.

Нова зброя для України під назвою Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB) може бути доставлена на початку весни 2023 року. Стверджує видання з посиланням на свої джерела.

Ця зброя є досить дешевою у порівнянні з іншими аналогами. Ракетний двигун М26 є доступним на ринку, а вибухівка GBU-39,яка використовується для удару коштує близько 40 тис. доларів. Таким чином Пентагон може замовити їх велику кількість, за відносно доступною ціною.

"Йдеться про отримання кількості за низькою ціною", — зазначає експерт із зброї та безпеки в Центрі стратегічних і міжнародних досліджень Том Карако.

Наразі офіційні особи Boeing відмовляються від коментарів стосовно можливого постачання зброї, а Речник Пентагону підполковник Тім Горман зазначив, що США розглянуть найпотрібніші системи, які потребує Україна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв за яких трьох можливих сценаріїв НАТО може розпочати війну проти Росії.

Також "Коментарі" писали про те, що американські сенатори просять Байдена надати нову зброю для України - це безпілотні літальні апарати Gray Eagles.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини