Головна Новини Суспільство Війна з Росією На Заході закінчується зброя. Що роблять союзники України
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході закінчується зброя. Що роблять союзники України

Захід у пошуках зброї для України та своєї власної оборони, але у Путіна ситуація ще гірша через санкції. Президент Росії змушений купувати зброю в Ірану та КНДР.

25 листопада 2022, 12:45 comments1280
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни, що виступили союзниками України починають шукати, де можна купити зброю для забезпечення власної безпеки та можливої відправки в Україну. Окрім пошуків, військові компанії також збільшують потужності виробництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

На Заході закінчується зброя. Що роблять союзники України

Захід шукає зброю для України. Фото: з відкритих джерел

Західні країни шукають можливість збільшити виробництво протитанкової зброї та нових систем ППО. Окрім того, Захід у пошуках артилерійських снарядів, адже ЗСУ щоденно вистрілює 5-6 тис. боєприпасів.

Після нападу Росії на Україну країни Європи збільшили видатки на оборонну сферу, але промисловість ще не встигла набрати необхідних потужностей. Це викликало серйозне занепокоєння під час останнього саміту НАТО в Брюсселі, пише Politico.

"Рішення буде складним, оскільки мова йде про пріоритети між системами озброєнь, країнами та здатністю кожної країни збалансувати внутрішні потреби та військові витрати", — говорить офіцер НАТО Роб Бауер.

Попри не дуже позитивну динаміку в поновленні зброї, союзники України впевненні, що санкції б’ють по Путіну ще більше.

"Ми знаємо, що, хоча вони можуть випробовувати українську ППО, водночас вони виснажують свої власні запаси, і ми повинні переконатися, що вони не зможуть відновити їх, і що їх промисловість дійсно сильно постраждала через нездатність отримати речі, які їм потрібні", — стверджує міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Попри те, що Російська Федерація готувалась до війни і накопичила військові запаси, саме через санкції Путіну доводиться купувати зброю в Північної Кореї та Ірану.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США хоче купувати зброю для України в неочікуваного союзника.

Також "Коментарі" писали, що в Росії закінчуються іранські дрони-камікадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 листопада 2022, 12:51

Чекаємо радісних повідомлень бородатих пропагандистів про якусь бавовну в Севастополі, щоб потім сидіти без світла Інтернету води. Корумпований Карла вже не простий повертач кордонів 1991 та стягувач трільонних репарацій з Росії. Він вже і розброювач Росії і позбавляч її ядерної зброї. Коли ще більше клоунади від сучасного Нерона?


Новини