Головна Новини Суспільство Війна з Росією Таємні переговори США та РФ: про що вони говорять – чи можуть незабаром Київ і Москва відновити діалог
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємні переговори США та РФ: про що вони говорять – чи можуть незабаром Київ і Москва відновити діалог

Представники США дали росіянам зрозуміти наслідки застосування ядерної зброї в Україні

7 листопада 2022, 11:05 comments2379
Поділіться публікацією:

Між США та РФ останніми місяцями йшли переговори щодо України. Зокрема, радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван у конфіденційному порядку спілкується з помічником російського диктатора Путіна – Ушаковим та секретарем Ради безпеки РФ Патрушевим. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела. Про що говорить розгойдування переговорного кейсу, що посилилося? Яка ймовірність, що у короткостроковій перспективі Росія та Україна чи Росія та Захід зуміють до чогось домовитись? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Таємні переговори США та РФ: про що вони говорять – чи можуть незабаром Київ і Москва відновити діалог

Прапори США та Росії. Фото: з відкритих джерел

Росіяни могли просити Вашингтон вплинути на Київ, щоб він погодився на переговори

Директор Communication group, політичний експерт Володимир Манько зазначає, що, незважаючи на повне припинення офіційних контактів між Росією і США, неофіційний діалог все ж таки відбувається.

"Американські ЗМІ пишуть про контакти між радником президента Байдена – Салліваном та секретарем Радбезу РФ Патрушевим та радником Путіна з безпеки Ушаковим. Такі контакти були швидше за ініціативою американської сторони і стали відповіддю на ядерну риторику Кремля, що зростає, у серпні-вересні", – вважає експерт.

На його думку, представники США дали росіянам зрозуміти наслідки застосування ядерної зброї в Україні.

"Ці наслідки такі – масовані ракетні удари по всій території Росії, її військовим та важливим інфраструктурним об'єктам. Поки що ми бачимо рівень ядерної риторики з боку РФ знизився", – наголошує Володимир Манько.

У ході контактів, продовжує він, могли порушуватися й інші теми, зокрема зупинення війни та переговори між Росією та Україною.

"Росіяни могли просити Вашингтон вплинути на Київ, щоби він погодився на переговори. Як бачимо, поки що з боку США та України згоди на початок переговорів немає. Натомість є продовження постачання американської зброї для контрнаступу ЗСУ. Таким чином, США контролює війну, утримуючи її у конвенційних рамках. Америка дає звичайну зброю українській стороні та змушує Росію відмовитися від застосування ядерних арсеналів", – констатує експерт.

Захід може лише підштовхувати до тези, що переговори в якійсь теоретичній площині можливі

Голова Центру політичних студій "Доктрина", політичний консультант Ярослав Божко вважає, що ймовірність домовленостей між РФ та Україною, РФ та Заходом – вкрай низька.

"По-перше, тому що жодна зі сторін не виснажила ще свого потенціалу участі у війні настільки, щоб це призвело до готовності до суттєвих поступок (наприклад, відмови від Криму з боку Росії), які роблять переговори реальністю. По-друге, у нинішній конфігурації переговори вигідні лише РФ, яка втратила можливості наступати і переговорами намагається зберегти завойовані землі під своїм контролем", – пояснює експерт.

Безумовно, зазначає він, Захід може підштовхувати будь-кого до демонстрації теоретичної можливості самого сценарію переговорів.

"Насамперед для зниження ймовірності застосування ядерної зброї, виключення сценарію повністю "загнаного в кут" Путіна. Однак це, – запевняє Ярослав Божко, – не є стимуляцією до самих переговорів, а лише підштовхуванням до тези, що вони в якійсь теоретичній площині можливі (наприклад, за відмову від будь-яких територіальних претензій РФ до України та виведення окупаційних військ з наших земель )".

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ розгромили скупчення техніки та окупантів на Луганщині – відео потрапило до мережі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини