Головна Новини Суспільство Війна з Росією Таємна зустріч у київському бомбосховищі: вирішували, як протистояти атакам Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємна зустріч у київському бомбосховищі: вирішували, як протистояти атакам Росії

В Україні пройшла закрита зустріч за участю військових, інженерів та міністрів. Відомо, що на ній обговорювали.

9 липня 2023, 15:00 comments1447
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У кінці червня кілька сотень інженерів, українських військових та міністрів провели закриту зустріч в одному з київських бомбосховищ. Там вони розробляли план для боротьби з російськими дронами-камікадзе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Таємна зустріч у київському бомбосховищі: вирішували, як протистояти атакам Росії

Дрон. Фото з відкритих джерел

Росія використовує відносно дешеві іранські дрони-камікадзе, які летять до своїх цілей та вибухають при зіткненні з перешкодою. Зазвичай їх використовують для руйнування будівель у містах. За офіційними даними, у травні росіяни атакували понад 300 безпілотниками.

Іранські дрони літають низько, тому можуть уникнути ППО, а їх системи надійні від збиття електронною зброю, яка порушує радіочистоти. Окрім того, західні системи, які використовує Україна занадто дорогі для збиття дронів – одна ракета коштує кілька мільйонів доларів, а безпілотник – кілька десятків тисяч.

"Це невигідно, тому нам потрібно постійно знижувати вартість інструментів, які ми використовуємо для знищення шахедів. Ми говоримо про виявлення (безпілотників) за допомогою акустичних та інших засобів, а також про фактичне знищення", — сказав віце-прем’єр-міністр України Михайло Федоров.

Тому Україна організувала закриту зустріч, де було видала призові у розмірі 3 млн доларів для трьох команд, які запропонували найкращі дрони або техніку, здатну боротися з російськими атаками безпілотників. Організатори заходу заборонили розкривати імена учасників з міркувань безпеки. Однак деякі інженери поділились своїми розробками. Один з них Олександр, який розповів про безпілотник, що був запропонований його командою – це квадрокоптер, що окрім гвинтів має крила. Таким чином він може довше і швидше літати ніж інші дрони. Інший учасник закритого заходу, Юрій, розповів про свої напрацювання. За словами інженера, його команда презентувала нову та ефективну систему боротьби проти дронів, зокрема і іранських шахедів.

Попри загрозу російських ракетних ударів, виробництво безпілотників зараз відбувається по всій Україні. Виробникам наказали розподілити роботу по різних місцях і використовувати бомбосховища для частини виробничого процесу. За словами Федорова, понад 80% закуплених безпілотників для ЗСУ збираються в Україні.

"Наша ціль цього року — закупити понад 200 тисяч ударних і великих розвідувальних безпілотників... Ми закупимо стільки безпілотників, скільки буде доступно для закупівлі на ринку", — сказав бригадний генерал Юрій Щиголь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяви Подоляка, який пояснив, чому війна з Росією не буде тривати довгі роки.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського різко відреагували на ранкову атаку дронами по Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини