Головна Новини Суспільство Війна з Росією Священник і американець: оприлюднили деталі обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Священник і американець: оприлюднили деталі обміну полоненими

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов підтвердив, що Україна в рамках обміну 14 грудня передала російській стороні священника

14 грудня 2022, 23:33
Поділіться публікацією:

Україна під час обміну полоненими видала РФ священника УПЦ МП, отримавши американського активіста, якого захопили росіяни в Херсоні, пишуть "Коментарі". Про це розповів в ефірі Телемарафону представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов.

Священник і американець: оприлюднили деталі обміну полоненими

В ГУР підтвердили передачу російського священника і звільнення громадянина США

 "Громадянин США – це активіст, який залишався в Херсоні, і був незаконно заарештований окупаційною владою. Можу цікаву деталь повідомити. Сьогодні росіяни у своїх телеграм-каналах повідомили, що вони забрали до себе священника УПЦ МП, який в Україні отримав вирок за державну зраду. Скажу, що не без його допомоги в цьому контексті повернувся сьогодні й громадянин США до України та може повернутися додому", – уточняє Юсов.

Розвідник, окрім того, й відреагував на заяву керівниці Червоного Хреста, зазначивши, що обмін "всіх на всіх" – це складний процес і над ним працюють.

"Безумовно, залучення Червоного Хреста до цього проєкту має його підсилити та прискорити кінцевий результат. Але попередні обміни – здебільшого, це робота української сторони на двосторонній основі з країною-агресором", – каже Андрій Юсов.

Загалом, станом 1 грудня Україна під час обмінів військовополоненими змогла повернути додому 1 319 людей. Згодом на початку місяця стало відомо про ще один обмін, в ході якого звільнили 60 полонених.

Як писали "Коментарі" в листопаді, у розвідці розглядали варіант обміну полонених українців на затриманих під час обшуків священників УПЦ (МП): українська сторона буде використовувати усі найменші можливості, аби обміняти полонених громадян України. Брат Царьова просить обміняти його на українських військових, йшлося також на порталі "Коментарі". Служба безпеки України визнала винним Михайла Царьова у підготовці терактів та засудила до 5 років ув’язнення. Михайло є братом скандально відомого депутата від Партії регіонів Олега Царьова, який втік до Росії та звинувачений українськими службами у державній зраді. Тепер засуджений просить обміняти його на українських військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

regerg

14 грудня 2022, 23:59

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://min.lc/Columbia


Новини