Головна Новини Суспільство Війна з Росією Світан пояснив, чому утримувати Авдіївку важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Світан пояснив, чому утримувати Авдіївку важливо

Якщо Україна втратить Авдіївку фронт може посипатись та призвести до великих втрат техніки та українських військових.

11 грудня 2023, 11:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Полковник ЗСУ в запасі та військовий експерт Роман Світан вважає військовою необхідністю тримати Авдіївку, інакше це може обвалити весь фронт та призвести до великих втрат. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Еспресо".

Світан пояснив, чому утримувати Авдіївку важливо

Чому потрібно тримати Авдіївку. Фото з відкритих джерел

Роман Світан пояснює, що Авдіївка знаходиться на підвищенні, з яких легше вести бої, захищатись та атакувати росіян. Тому армія РФ кидає великі сили, щоб захопити цю територію.

"Справа не в самій Авдіївці як місті, а в укріпрайоні. Бо, якщо нам відходити з висот на сході Авдіївки, то доведеться тоді піти десь на 20 км. Тобто йти до наступних висот, бо в низинах ми не втримаємося", — стверджує Світан.

За словами військового експерта така ситуація може обвалити фронт, адже після втрати Авдіївки, наступним населеним пунктом росіяни захоплять Мар’їнку, а потім почнуть тиснути на Вугледар. Утримувати Авдіївку Світан називає "виключно військовою необхідністю", яка допоможе зберегти техніку та людей.

"А якщо посиплемося і підемо на другу лінію оборони, то нам же потім доведеться повертатися назад, а це рух на висоту, втратимо дуже багато людей, техніки. На цей час оптимально – утримувати Авдіївку", — підсумував Роман Світан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник мера Маріуполя Петро Андрющенко зафіксував переміщення колони російських танків та БМП. За його словами росіяни можуть здійснити новий наступ.

Також "Коментарі" писали про президента Росії Володимира Путіна, який наказав російським окупантам "взяти" Авдіївку до певної дати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини