Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву"

Стрєлков-Гіркін, який воював проти України у 2014 році, висловився з приводу усунення командувача російської 58 армії Івана Попова

13 липня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

Противник України Ігор Стрєлков, який представляє в РФ так званих "розсерджених патріотів", прокоментував усунення генштабом армії РФ від виконання своїх обов'язків командувача окупаційної  58 армії Івана Попова. Ця армія зараз протистоїть ЗСУ у Запорізькій області та зазнає тяжких втрат, зокрема від української артилерії. У новому конфлікті Стрєлков бачить можливість повторення подій заколоту Пригожина. Про це повідомляють "Коментарі".

Стрєлков прогнозує можливий новий "похід на Москву"

Стрєлков-Гіркін

"Звернення відставленого командарма до громадськості — це (у регулярній армії) — нонсенс, скандал, найнебезпечніший прецедент. Майже заколот, — написав Стрєлков у своєму телеграм-каналі. — Тим більше, що цього разу його створив не якийсь карний злочинець, який волею фортуни пробився "із грязі в князі", а натуральний кадровий генерал. (І "не з гірших"). Далі, як справедливо відзначають багато коментарів — тільки заколоти і неконтрольований розпад армії. А до цього — насправді — "рукою подати". Від нового "походу на Москву" у виконанні регулярної армії нас відокремлює тільки нова велика військова поразка".

У своєму зверненні Іван Попов стверджував, що він звернув увагу російського генштабу на великі втрати росіян від роботи української артилерії, що, на його думку, спричинене відсутністю контрбатарейної боротьби. Крім того, за даними телеграм-каналів, він запропонував провести ротацію російських бійців, які перебувають на першій лінії оборони у Запорізькій області. А після відмови це зробити з боку начальника генштабу Герасимова висловив готовність доповісти про це особисто Путіну. Після цього він був обвинувачений у панікерстві та усунений від своїх обов'язків.

Нагадаємо, що заколоту Пригожина, який стався 23-24 червня, передував тривалий конфлікт між ватажком ПВК "Вагнер" та керівництвом міноборони РФ — міністром Шойгу та начальником генштабу Герасимовим. Під час заколоту вагнерівці зупинили свій "марш справедливості" за 200 кілометрів від Москви.

Тим часом, Столтенберг розповів, хто захистить Литву, Латвію, Естонію та Польщу у разі нападу РФ.

Соціологи дізналися, скільки росіян підтримують ядерний удар по Україні.

А в Україну прибула заборонена зброя із США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини