Головна Новини Суспільство Війна з Росією Новий "Пригожин": російського генерала звинуватили в паніці та усунули від командування
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий "Пригожин": російського генерала звинуватили в паніці та усунули від командування

58 окупаційна армія, якою командує Попов, воює в Запорізькій області, відбиваючи атаки ЗСУ

13 липня 2023, 16:29
Поділіться публікацією:

Російський генерал-майор Іван Попов заявив, що його усунули з посади командувача 58-ї загальновійськової армії РФ, яка воює в Запорізькій області. Відповідний аудіофайл звернення Попова до підлеглих опублікував у своєму Telegram-каналі депутат Держдуми Андрій Гурулєв, який у минулому очолював 58-у армію. Про це повідомляють "Коментарі".

Новий "Пригожин": російського генерала звинуватили в паніці та усунули від командування

Іван Попов

У зверненні Попов заявив, що був звільнений за те, що у доповіді старшому начальству "назвав речі своїми іменами", "жорстко" позначивши проблемні питання у російській армії "щодо бойової роботи та забезпечення", передає DW. За його словами, він загострив увагу начальства на "відсутності контрбатарейної боротьби, станцій артилерійської розвідки", а також "масову загибель та каліцтво" російських військовослужбовців від артилерії ЗСУ, які він назвав "головною трагедією сучасної війни".

За словами генерала, наказ про його звільнення був "написаний за один світловий день" і "підписаний міністром оборони" Сергієм Шойгу, оскільки, як вважає Попов, "старші начальники відчули в ньому небезпеку".

Як повідомив раніше пов'язаний із ПВК "Вагнер" Telegram-канал Grey Zone, зняття Івана Попова з посади відбулося після його доповіді начальнику Генштабу ЗС РФ Валерію Герасимову, в якому Попов серед іншого запропонував провести ротацію військ на першій лінії фронту.

Про відставку Попова на день раніше писав і Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ", пов'язавши її з конфліктом командарма з Герасимовим.

"У своїй доповіді Попов порушив питання про необхідність ротації підрозділів, які тривалий період часу перебувають на лінії бойового зіткнення і зазнали значних втрат. Герасимов звинуватив Попова в панікерстві та шантажі вищого керівництва. Після заяви Попова про готовність особисто доповісти про проблему Путіну Герасимов усунув його з посади та відправив на передові позиції фронту", — стверджував канал, не розкриваючи джерел інформації.

Нагадаємо, що тривалий конфлікт між головою ПВК "Вагнер" Пригожиним, з одного боку, та міністром оборони Шойгу і головою генштабу Герасимовим, з іншого, спричинив заколот 23-24 червня.

Тим часом, одразу два претенденти на пост президента США засудили надання касетних боєприпасів Україні.

Президент Франції отримав відрізаний палець людини.

А головний санлікар України назвав найгірший варіант розвитку подій на Запорізькій АЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини