Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг відмежувався від Курської операції: що заявив
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг відмежувався від Курської операції: що заявив

Єнс Столтенберг наголосив, що НАТО може давати Україні поради, але не командує українськими силами

17 вересня 2024, 12:50 comments1830
Поділіться публікацією:

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг проаналізував успіхи України під час Курської операції і озвучив своє бачення щодо прориву російського кордону. Він наголосив, що, хоча партнери по НАТО надають військову підтримку, проте жодним чином не корегують плани України у війні, і всі рішення українське командування ухвалює без будь-яких впливів ззовні. Як інформує портал "Коментарі", свою думку Єнс Столтенберг виклав в інтерв'ю "Foreign Policy".

Столтенберг відмежувався від Курської операції: що заявив

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Союзники по НАТО і НАТО надають Україні безпрецедентну підтримку. Дев'яносто дев'ять відсотків військової підтримки надходить від союзників по НАТО і НАТО. І ми даємо їм поради. Ми навчаємо. Але ми не ведемо війну. Ми не командуємо українськими збройними силами. Ці важкі рішення мають ухвалювати самі українці", — прокоментував Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що події в Курській області вже продемонстрували, що українські війська можуть феноменально маневрувати і демонструвати професійні здібності під час наступу. Росіяни зі свого боку під час боїв на своїй території зазнали досить серйозних втрат.

Плюсом операції в Курській області генсек НАТО назвав також те, що моральний дух українського війська значно виріс.

"Звичайно, на війні завжди є ризик і невизначеність. Тому я буду дуже обережний, розмірковуючи про те, як усе це розвиватиметься найближчими тижнями і місяцями. Але ми маємо пам'ятати, що українці дуже здібні", — констатував генсек НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна все за планом, ЗСУ йдуть уперед: у Курській області знову оголосили обов'язкову евакуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Politico назвало справжню причину: чому екс-головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний був проти Курської операції і називав її авантюрою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини