Головна Новини Суспільство Війна з Росією Politico назвало справжню причину: чому Залужний був проти Курської операції і називав її авантюрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico назвало справжню причину: чому Залужний був проти Курської операції і називав її авантюрою

Володимир Зеленський же, навпаки, активно просував ідею наступу на РФ

17 вересня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато уваги приділяється операції ЗСУ на Курщині. Проте, все частіше в ЗМІ пробиваються матеріали про те, що далеко не всі у верхніх щаблях командування ЗСУ підтримали таку ідею. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", з посиланням на двох високопоставлених українських військових чиновників, які згодилися дати інтерв’ю на умовах анонімності.

Politico назвало справжню причину: чому Залужний був проти Курської операції і називав її авантюрою

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що саме президент України Володимир Зеленський був серед тих, хто підгримував ідею наступу на РФ. Він уперше порушив питання про наступ у РФ на початку року і наполягав на ньому.

Серед тих, хто виступив проти, видання наводить колишнього командувача ЗСУ Валерія Залужного. Повідомляється, що його заперечення проти Курської операції полягало у відсутності "другого кроку" після прориву російського кордону. За словами одного з чиновників, Валерій Залужний не отримав чіткої відповіді від Володимира Зеленського з цього приводу і вважав операцію авантюрою.

Журналісти звертають увагу, що Валерій Залужний був не один, хто виступав категорично проти Курської операції. Свою незгоду з даним планом висловлював звільнений у липні командир 80-ї десантно-штурмової бригади Еміль Ішкулов. 

Джерела ЗМІ заявили, що "Ішкулов заперечував проти операції в Курській області, побоюючись, що його бригада зрештою може виявитися надто вразливою на території Росії, і що кількість втрат може різко зрости".

Видання зауважує, що питання Залужного про "другий крок" після прориву кордону РФ нині як ніколи є актуальним. Адже досі незрозуміло, як довго українці зможуть протриматися в Курській області і що буде потім. Зокрема, як західні, так і українські скептики вже відкрито висловлюють побоювання, що підрозділи ЗСУ можуть опинитися всередині і постраждати від деморалізуючого відступу, який неминуче наближається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна все за планом, ЗСУ йдуть уперед: у Курській області знову оголосили обов'язкову евакуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини