Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг розкрив, яке прохання Зеленського він не зміг виконати на початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розкрив, яке прохання Зеленського він не зміг виконати на початку війни

НАТО відмовило Зеленському на початку війни, коли той просив закрити небо над Україною.

сьогодні, 19:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що на початку російського повномасштабного вторгнення президент України Володимир Зеленський закликав створити безпольотну зону над Україною. За словами Столтенберга, він відмовив у цьому запиті Зеленському.

Столтенберг розкрив, яке прохання Зеленського він не зміг виконати на початку війни

Колишній генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг під час інтерв’ю Financial Times згадав про перші дні повномасштабної війни в Україні. За словами колишнього очільника НАТО, він мав кілька розмов з президентом Зеленський, який закликав надати допомогу та закрити небо над Україною. 

Однак Столтенберг відмовив та пояснив, що НАТО має принцип не бути прямою стороною війни в Україні.

"Значна частина розмови стосувалася безпольотної зони. Він хотів безпольотну зону. І я не зміг надати йому безпольотну зону. Реальність така, що з самого початку я сформулював підхід НАТО: підтримувати Україну, але не бути частиною конфлікту", – розповів Столтенберг.

Також екскерівник НАТО вважає, що російські війська були близькі до захоплення столиці України. За словами Столтенберга, якби Київ упав, росіяни могли б захопити Зеленського, а війна в Україні йшла б за зовсім іншим сценарієм, ніж це відбувається сьогодні.   

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єнс Столтенберг розповів про першу зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулась у 2019 році. За його словами, він "абсолютно недооцінив Зеленського", адже вважав українського лідера недосвідченим.

Також "Коментарі" писали, що в останній день на посаді генсека НАТО Столтенберг відповів на нову ядерну доктрину РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини