Головна Новини Суспільство Війна з Росією В останній день на посаді генсека НАТО Столтенберг відповів на ядерну доктрину РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

В останній день на посаді генсека НАТО Столтенберг відповів на ядерну доктрину РФ

У НАТО відреагували на зміну ядерної доктрини Росії.

сьогодні, 16:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав ядерну риторику російського диктатора Володимира Путіна "безрозсудною". За словами очільника НАТО, партнери України не мають боятись ядерних погроз очільника Кремля та повинні продовжувати допомагати у війні проти РФ.

В останній день на посаді генсека НАТО Столтенберг відповів на ядерну доктрину РФ

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Reuters  прокоментував заяви Путіна, що Росія може застосувати ядерну зброю, якщо російські території будуть атаковані далекобійною зброєю західних країн. За словами Столтенберга, заяви Путіна це чергова спроба залякати Захід, а також "модель безрозсудної російської ядерної риторики". 

"Кожного разу, коли ми посилювали нашу підтримку новими видами зброї — бойовими танками, далекобійним вогнем або F-16 — росіяни намагалися нам завадити. Їм це не вдалося, і цей останній приклад не повинен перешкоджати союзникам по НАТО підтримувати Україну", — сказав Столтенберг.

Столтенберг вказав, що попри оновлення ядерної доктрини РФ, НАТО не помітило змін, "які б вимагали будь-яких змін з нашого боку". За словами Столтенберга на війні завжди існують ризики, однак члени НАТО мають й надалі підтримувати Україну, адже більшим ризиком стане перемога російського диктатора.

"Тоді повідомлення буде полягати в тому, що коли він застосував військову силу, а також коли він погрожував союзникам по НАТО, він отримав те, чого хоче, і це зробить нас усіх більш уразливими. На війні немає безризикових варіантів", — додав Столтенберг.

Єнс Столтеберг перебував на посаді генерального секретаря НАТО 10 років. 1 жовтня його замінить прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг виголосив прощальну промову зі словами: "це була помилка".

Також "Коментарі" писали про те, чи потрібно хвилюватися ядерній загрозі Путіна. Що буде свідчити про готовність РФ застосувати ядерну зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини